Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Danskere til dansefest: Nu er der bøder for 182.000 kroner

Social

08/4/21 8:45

Theis

Det blev en dyr fest.

Det var en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da 45 personer fra Jylland og Fyn den 12. december 2020 var samlet til dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Det slog retten i Holstebro i dag fast.

Det skriver Midt og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

43 af deltagerne har hver fået en bøde på 4.000 kroner for at have deltaget i festen, som politet kalder en ‘dansefest’. Derudover skal festens to arrangører hver betale 5.000 kroner i bøde. I alt ender det på bøder for 182.000 kroner.

Dommen faldt i dag, torsdag den 8. april 2021, ved retten i Holstebro. Retten vurderede, at forsamlingsforbuddet var overtrådt, da man den 12. december maksimalt måtte samles ti personer.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke private boliger. Men eftersom festen foregik i et lånt lokale på en nedlagt ålefarm ved Mejrup – et sted, der ifølge retten ikke kan betragtes som privat bolig, har deltagerne modtaget bøder efterfølgende. 

Tale om piratfest

Det er specialanklager Ulrik Panduro, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. Han fortæller, at anklagemyndigheden havde vurderet, at der var tale om en egentlig piratfest, og at der dermed forelå skærpende omstændigheder.

”Der var mange deltagere, de var rejst dertil fra hele Jylland og Fyn, de var indkaldt via SMS, og festen, der var med liveband, kunne betragtes som en omgåelse af lukkekravet vedrørende natklubber og diskoteker. Så det var vores opfattelse, at der var tale om skærpende omstændigheder, og jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i den vurdering”, siger specialanklager Ulrik Panduro.

Det er de skærpende omstændigheder, der gør, at bøden til deltagerne i dansefesten lyder på 4.000 kroner og ikke 2.500 kroner.

På grund af det store antal tiltalte havde retten flyttet retssagen til et stort mødelokale i Gråkjær Arena i Holstebro, oplyser politiet.

Annonce