Foto fra sit-in protesten foran Christiansborg. Foto: Syrisk Forening Danmark
Foto fra sit-in protesten foran Christiansborg. Foto: Syrisk Forening Danmark

Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

Social

14/6/21 9:14

Theis

I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

“Dette er en protest, som syriske borgere selv har organiseret, og frivillige borgere støtter op og hjælper med at organisere. Der er ingen store NGO’er bag denne protest. Det er folk, der er gået sammen om at protestere og folk der bakker op om deres medmennesker. Vi har været her i over 24 dage, og nu har vi fået tilladelse til at blive her tre uger mere” lød det fra scenevognen fra Fedaa Sultan, som er SFDs kontaktperson og medorganisator.

Uden for Danmarks grænser er der voksende opmærksomhed på Danmarks håndtering af syriske flygtninge - i internationale medier og blandt andet hos chokerede socialdemokrater i andre europæiske lande. Men i Danmark lader de færreste politikere og medier imidlertid til at høre de protesterende syrere. 

Frustrationen over ikke at blive hørt efter næsten 4 uger foran Christiansborg fra morgen til aften begynder virkelig at gå de protesterende syrere på. Men de vælger ikke at give op og intensiverer derimod protesten. Den 57 årige Sameer, hvis helbred blev meget medtaget af at sultestrejke de første 10 dage af protesten og som blev kørt til hospitalet 2 gange før, taler om at han er klar til at genoptage sin sultestrejke i denne uge. 

Den Syriske Forening i Danmark, som har taget initiativ til sit-in-protesten, vil fortsætte med at demonstrere, indtil regeringen imødekommer deres krav. Disse krav er:    

  1. Anerkend, at Syrien og Damaskus-området ikke er sikkert.

  2. Tilbagerul Paradigmeskiftet og indfør en asylpolitik, der beskytter flygtninge i stedet for at ødelægge deres liv

  3. Sæt en stopper for usikkerheden, af hensyn til vores og vores børns liv. 

De syriske demonstranter vil være til stede på Christiansborg Slotsplads hver dag fra 10-21. Medier er velkomne til at komme og dække protesten og bede om interviews fra demonstranterne. I løbet af sit-in-protesten vil der også være særlige begivenheder.

Annonce