Onsdag den 2. december 2020 er der indgået en bred politisk aftale, der betyder, at lønmodtagerne kan få udbetalt de sidste op til ca. to uger af deres indefrosne feriepenge. Dem, der ikke har hævet nogen af deres feriepenge, kan hæve op til fem ugers feriepenge på én gang.
Partierne er enige om, at udbetalingen skal finde sted fra marts 2021, som er det tidligst mulige tidspunkt, de indefrosne feriemidler kan opgøres og udbetales.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:
"Jeg er glad for, at der nu er landet en aftale, der kan bidrage til at øge danskernes forbrug. Over to millioner borgere har allerede fået udbetalt en del af deres feriepenge, og jeg håber, at interessen er lige så stor for at få de sidste penge ud. Det er der behov for på grund af coronaen, som er gået ud over dele af vores erhvervsliv."
"Vi skal ikke bestemme, hvad folk gør med deres penge, men formålet med aftalen er at sætte skub i den danske økonomi, så jeg appellerer igen til, at borgerne vil bruge feriepengene lokalt, så de også kommer danske virksomheder og butikker til gavn."
Udbetalingen af de resterende feriemidler bliver baseret på indberetningerne fra arbejdsgiver. Det vil som i efteråret 2020 være frivilligt, om man vil have sine feriepenge udbetalt, og de bliver beskattet som almindelig indkomst. Udbetalingen vil ikke medføre fradrag i indkomstoverførsler mv.
Staten lægger ud for udbetalingen, så arbejdsgiverne fortsat kan vælge mellem at indbetale midlerne til feriefonden, eller beholde de indefrosne feriemidler som likviditet i virksomheden. Hæver man ikke de indefrosne feriepenge, bliver de stående i LD Fonde, som i dag administrer de indefrosne feriepenge.