Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Højreorienteret ungdomsbevægelse anmeldt: ‘Hold afstand til islamister - beskyt dig selv og andre'

Social

21/6/21 8:00

LTT

Politiet efterforsker højreorienteret ungdomsbevægelse. Politiet har modtaget en politianmeldelse, efter at der på flere metrostationer i København er fundet gule afstandsmakører med teksten: ”Hold afstand til islamister – beskyt dig selv og andre.”

Rundt i omkring i landet, har danskerne dagligt kunne se blå corona-afstandsmarkører med budskabet “Hold afstand” med hensyn til den igangværende corona-situation. De makører blev erstattet på flere københavnske metro- og togstationer med gule-afstandsmarkører med teksten “Hold afstand til islamister - beskyt dig selv og andre. 

"Forventer at politiet straks har grevet ind"
Det får De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard til at reagere, på Twitter skriver han: “Forventer at politiet straks har grebet ind mod denne hærværks- og hadforbrydelse.”

Bag aktionen står den højreorienterede ungdomsbevægelse Generation Identitær. 

Københavns Politi efterforsker to anmeldelser
Justitsminister Nick Hækkerup (S) oplyser nu til Folketingets retsudvalg, at Københavns Politi efterforsker to anmeldelser af aktionen og bevægelsen. Dels for hærværk og dels for racediskrimination. “Sagen er under indledende efterforskning i Københavns Politi,” oplyser justitsministeren om anmeldelsen for hærværk, mens fire borgeres anmeldelse af Generation Identitær for overtrædelse af den såkaldte racismeparagraf er blevet “visiteret til videre sagsbehandling.”

Højrefløjens Greenpeace
Generation Identitær er blevet kaldt “højrefløjens Greenpeace", da de laver utraditionelle aktioner, mens den selv kalder sig en “patriotisk ungdomsbevægelse”. Generation Identitær har gjort sig bemærket med en sabotage med en ramadanmiddag der blev afholdt online med deltagelse af politikere og kulturpersonligheder. Bevægelsen, som opstod i 2002 i Frankrig, har i dag afdelinger i flere europæiske lande, herunder Danmark. Hver afdeling er uafhængig, men arbejder sammen med de andre afdelinger i resten af Europa. Hos Generation Identitrær, forstår de ikke hvorfor at bevægelsen er blevet anmeldt. til Netavisen Pio siger talsmand Frederik Rye Skov: “Det står enhver frit for at anmelde, hvem de vil for, hvad de vil, og så må politiet bruge ressourcer på det. Vi har i øvrigt ingen henvendelser modtaget fra politiet om dette, men de er naturligvis velkomne til at tage kontakt, skulle de finde det nødvendigt. Det virker dog som spild af politiets tid. I forhold til at det skulle være hærværk, så var det tale om letklæbende papir på stengulve, og de var lige til at pille af. I modsætning til venstrefløjsaktivister, så ødelægger Generation Identitær aldrig noget, når vi laver en aktion.”

 

Annonce