De tre prisvindere på Kokkedal Skole: Cathrine Ottosen, Ole Andersen og Sophia Bardenfleth (Foto: Novo Nordisk Fonden)
De tre prisvindere på Kokkedal Skole: Cathrine Ottosen, Ole Andersen og Sophia Bardenfleth (Foto: Novo Nordisk Fonden)

Lærere på Kokkedal Skole får Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris

Social

26/3/21 9:55

Theis

Kokkedal Skoles særlige indsats for de naturvidenskabelige fag blev onsdag belønnet med årets Naturfagslærerpris til tre af skolens lærere.

Nyheden om det store skulderklap fra Novo Nordisk Fonden har været svært at holde hemmeligt indtil onsdag, hvor fonden officielt overrakte prisen som årets naturfagslærere til tre lærere på Kokkedal Skole. Det fortæller en stolt skoleleder:

”Det skulderklap er vi virkelig, virkelig glade for og stolte over. De tre lærere - Ole Andersen, Sophia Bardenfleth og Cathrine Ottosen – gør et fantastisk arbejde for vores elever, så prisen er fuldt fortjent”, siger Kirsten Birkving og fortæller, at de tre lærere især får prisen for deres succes med at etablere en naturvidenskabelig klub efter skoletid. I klubben bygger de nu mere end 100 elever blandt andet katapulter og koder robotter med Lego Mindstorm.

Også i Børne- og Skoleudvalget er politikerne stolte over prisen, fortæller udvalgsformand Per Frost Henriksen:
”Vi ved, at denne store anerkendelse kun kommer i kraft af en lang, vedvarende og målrettet indsats, med at skabe et stærkt science-miljø, som også er attraktivt for dygtige lærere. Og det er jo tydeligt, at det er lykkedes til fulde her. På vegne af udvalget vil jeg derfor sende et kæmpe tillykke til både Kokkedal Skole og de tre dygtige lærere”.

Med prisen følger 200.000 kr. som de tre lærere forestiller sig kan bruges til nyt spændende udstyr, fx robotter i den avancerede ende af skalaen, og som naturligvis skal kunne bruges af videnskabsklubben, så eleverne får endnu bedre rammer.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet engagerede og dygtige lærere i fagene fysik/kemi, biologi, geografi og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i grundskolens udskoling.