Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Regeringen afslører: Her skal de udviste asylansøgere bo

Social

19/5/21 8:12

Theis

Nu flyttes udrejsecenteret fra Midtjylland.

Onsdag indkaldte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til pressemøde. Her kunne ministeren fortælle, at det nuværende udrejsecenter i Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland lukkes og placeres et nyt sted. 

Minister Tesfaye fortæller, at det nye udrejsecenter vil blive placeret på Langeland. Her vil regeringen benytte det tidligere asylcenter Holmegaards lokaler. Udrejsecenteret huser både afviste asylansøgere, udviste kriminelle samt andre personer på tålt ophold.

Den seneste tid har der hersket en strid debat om udrejsecenterets placering. Det er bl.a. blevet aktualiseret, da TV2 har kunne dokumentere, hvordan udrejsecenterets beboere udnytter et hul i hegnet til at forlade centerets område. Samtidig har centerets naboer fortalt, hvordan de oplever stigende kriminalitet i området. 

Droppede planer om ø

Den forhenværende regering - med Lars Løkke Rasmussen i spidsen - trafi i 2018 beslutning om, at der skulle oprettes et udrejsecenter på øen Lindholm, der er placeret i Stege Bugt. Det forslag blev mødt med mange kritiske røster. 

Da Mette Frederiksen og Socialdemokratiet i 2019 overtog nøglerne til Statsministeret, så blev planerne om et isoleret udrejsecenter på øen droppet. Ifølge regeringen skyldtes det blandt andet, at omkostningerne til at etablere centeret potentielt ville løbe op i 750 millioner kroner. 

Nu står det dog fast, at det nye udrejsecenter etableres på Langeland. Det forventes at træde i kraft i løbet af 2022.