Foto: Skattestyrelsen / Twitter.com

Skattestyrelsen erkender fejl: Tjek din årsopgørelse igen

Social

24/03/2021

Theis

Nu melder Skat om en fejl, der betyder at mange borgere kan risikere, at have fejl i deres årsopgørelse.

Da der blev åbnet op for årsopørelsen for et par uger tilbage, sad tusindvis af danskere i kø, for at komme ind og rette den til. Derudover var alle sikkert også spændte på, om de skulle af med penge - eller om de var så heldige at få penge tilbage.

Er du én af dem, som allerede har rettet din årsopgørelse til - så skal du nu være opmærksom på datoen. For rettede du den inden den 18. marts - så bør du altså gå ind og rette den igen. Der meldes nemlig om en fejl hos Skat.

Fejlen betyder, at mange borgere kan være kommet til at indtaste et for stort kørselsfradrag - hvilket betyder, at de altså kan risikere at skulle punge ud og betale penge tilbage.

"Hvis man har indberettet kørselsfradrag før 18. marts, så ville jeg helt sikkert gå ind igen og tjekke, at alt er korrekt," lyder det fra Rune Boye Knudsen, der er administrerende direktør i TaxMate. Det skriver B.T.

I dagene mellem den 12. og 15. marts blev der foretaget 748.925 ændringer i årsopgørelserne.

Ifølge Rune Boye Knudsen anslås det dog, at ni ud af ti, af hans kunder med mange kørselsdage, har oplyst et forkert antal dage i deres årsopgørelse.

Borgerens eget ansvar

"Jeg kunne se, at der var uoverensstemmelser – at der var rigtig mange kunder, der havde indtastet for mange dage til kørselsfradrag," lyder det fra ham.

Årsagen til problemet er ved Skattestyrelsen, der har nulstillet borgernes kørselsfradrag, på grund af, at mange har arbejdet hjemmefra i år 2020.

Skattestyrelsen har derfor udformet en guide, der hjælper borgerne med at indtaste det korrekte antal dage, som de skal have kørselsfradrag for - men her er der altså en fejl.

Der i i denne guide, nemlig ikke taget højde for de nationale helligdage som eksempelvis påske og store bededag.

Fejlen blev rettet den 18. marts - men det betyder, at alle der har rettet deres kørselsfradrag inden, risikerer at have en fejl i deres årsopgørelse.

Selvom det er en fejl hos Skattestyrelsen, så er det altså borgernes eget ansvar, at sikre sig, at deres årsopgørelse er korrekt, sådan lyder meldingen fra underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig.

Du kan rette din årsopgørelse her.

Mest Læste

Annonce