Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sygeplejersker strejker over hele landet

Social

21/6/21 11:05

LTT

Flere sygeplejersker demonstrerer landet over, for at markere at de er utilfredse med lånevilkårene. Det er første hverdag for mere end 5000 strejkende sygeplejersker. I Esbjerg var cirka 70 sygeplejersker mødt op med bannere, skilte og kampråb, i håb om at råbe medborgere og politikere på Christiansborg op.

Kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Syddanmark Camilla Weber sagde til dagens demonstration til TV 2: “Vi skal have mere i løn, og vi skal indhentet det lønefterslæb, som vi har kæmpet med i flere år.” Camilla Weber var også med i sygeplejersker strejken i år 2008, hvor budskabet var det samme. 

Nej til et nyt forslag
Mere end 5000 sygeplejersker nedlagde natten til lørdag arbejdet. Det skete efter en afstemning, hvor sygeplejerskerne stemte nej til et nyt forslag til en ny overenskomst som Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Danske Kommuner forhandlede på plads for fire uger siden.

Vi har faktisk forsøgt at finde flere penge til sygeplejerskerne
Ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der er chefforhandler for regionerne, har man fra arbejdsgivernes side forsøgt at imødekomme sygeplejerskerne. “Vi har faktisk forsøgt at finde flere penge til sygeplejerskerne i overenskomstforhandlingerne, vi lavede i første omgang. Men man er nødt til at se sygeplejerskernes løn som et samlet hele.” sagde han mandag for en uge siden til TV 2.