Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sygeplejeskerepræsentant: “Vi har bekymring for nogle af vores borgere”

Social

18/6/21 6:56

LTT

Fra natten til lørdag nedlægger 5,350 sygeplejersker landet over arbejdet. Det er ikke kun på sygehusene at strejken rammer.

I 12 kommuner landet over blive hjemmesygeplejen også ramt. Det har betydning for blandt andet de ældre i kommunerne der dagligt får besøg af hjemmeplejen, samt betydning for nybagte mødre der plejer at få besøg af sundhedsplejen. I Silkeborg Kommune strejker eksempelvis knap 100 sygeplejersker. Normalt er der 14 sygeplejersker til kommunens hjemmeplejegrupper, men under strejken vil der kun være fire. Det skriver DR. Pia Medum Bennetsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne siger til DR: “Jeg tror, at der er nogen, som vil få nogle vanskeligheder, og det har vi også snakket meget sammen om i min sygeplejerskegruppe, fordi vi har bekymringer for nogle af vores borgere.”

De færre hænder kan blandt andet gå ud over sårbehandling og medicindosering, og derfor beder flere kommuner de pårørende om at hjælpe til ved at være ekstra opmærksomme på de udsatte borgere.

 

Annonce