Foto: Shutterstock

Socialdemokrat om udrejsecenter: Vi har taget vores tørn

“Vis nu lidt solidaritet, Danmark. Vi har taget vores tørn, nu må andre tage over.” Sådan reagerer Frank Heidemann (S) 2. viceborgmester i Ikast-Brande kommune, efter at det blev vedtaget, at det nye udrejsecenter ikke bliver placeret på Sydlangeland alligevel.

“De andre  - altså de blå partier og SF - ville ikke bide til bolle. Så lige nu ser det ud til de 130 udviste fortsætter med at bo på udrejsecenteret Kærshovedgård her i Ikast-Brande Kommune. Men det bør ikke blive udgangen på denne sag. Vi har taget vores tørn i nu omkring fem år. Det er kun rimeligt, at de 130 placeres andre steder i landet,” siger Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Ingen øgede ressourcer
“Forhistorien er jo, at den daværende V-regering - med Inger Støjberg i spidsen - bare dumpede det her udrejsecenter ned over os i 2016 som en tyv om natten. Der fulgte ingenting med. Ingen øgede ressourcer, ikke særlig nabohjælp. Ingenting,” siger Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Kan fortsat løfte opgaven
Frank Heidemann mener, at de i Ikast-Brande Kommune kan løfte opgaven med et udrejsecenter fortsat: “Den opgave kan sagtens fortsat foregå på Kærshovedgård. Men dem på tålt ophold, og de udviste, kriminelle udlændinge bør kunne placeres andre steder i landet. Indtil det sker - og det må gerne gå stærkt - glæder vi os over, at regeringen nu vil etablere en slags nabo-ordning, hvor dem, der har oplevet utryghed, kan søge om støtte til etablering af hegn, kamera, belysning og lignende. Det er et plaster på såret,” udtaler Frank Heidemann til Netavisen Pio.

“Nu må der være nogle andre, der tager over”
“(...) jeg håber altså ikke det bliver nødvendigt at tage nabo-støtteordningen i brug. Jeg håber virkelig, at der er så meget solidaritet i Danmark, at man siger: Nu har Ikast-Brande Kommune og det lille bysamfund Bording da godt lidt nok under det her. Nu må der være nogle andre, der tager over,” lyder det fra Frank Heidemann til Netavisen Pio.

Vi advarede Venstre-regeringen
Han understreger også, at de lokale advarsler om utryghed og medfølgende kriminalitet blev overhørt i sin tid: “Vi var en del, der advarede Venstre-regeringen og myndighederne dengang i 2015-16 om, at det jo ikke bare ville gå glat og placere alle tre grupper på et stort center. Og vi fik jo desværre alt for meget ret.”

Hvor det nye udrejsecenter bliver placeret, eller om det forbliver hvor det er, er endnu uvist.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.