Foto: Shutterstock

Socialdemokratiet: Smidt ud af partiet efter mere end 40 år

Det der tidligere er blevet kaldt Danmarks giftigste byråd, lever igen op til sit navn. Det skriver TV 2.

Socialdemokratiets hovedbestyrelse besluttede i mandags at smide deres byrådsmedlem Steen Olsen ud af byrådsgruppen og ud af Socialdemokratiet. 

Tidligere partifælle og borgmester John Dyrby Poulsen siger at der er flere årsager til at han er blevet smidt ud. Han mener at Steen Olsen har opført sig illoyalt og undermineret borgmesterens autoritet. Det er gjort ved blandt andet at præsentere et budgetforslag sammen med Venstres borgmesterkandidat. 

Uenig med borgmesteren
Steen Olsen uenig i kritikken, han mener ikke at han har været illoyal, men at det er en konsekvens af topstyring i partiet. “Jeg har altid været vant til, at der har været plads til en fri debat, hvor man bliver inspireret under debatten. Og jeg har altid været vant til at lave brede budgetforlig. Men nu er der nye boller på suppen, nu skal der hele tiden være krig mellem partierne” siger han til TV 2.

Samarbejdsproblemer
Steen Olsen har haft samarbejdsproblemer med den socialdemokratiske borgmester John Dyrby Poulsen og resten af den socialdemokratiske gruppe. Steen Olsen har klaget til Ankestyrelsen over den socialdemokratiske borgmester.

Udelukket fra byrådsgruppen
Det er endt ud i, at Steen Olesen på en ekstraordinær generalforsamling i Socialdemokratiet er blevet udelukket fra byrådsgruppen. Det er en beskutning hovedbestyrelsen bakker op om. “Handlinger, hvor man har gået imod sin egen gruppe og sin egen borgmester, dem kan vi ikke have. Derfor har vi valgt at følge indstillingen om udelukkelse i hovedbestyrelsen,” siger han til TV 2.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.