Foto: Shutterstock

Søren Brostrøm om nytårsaften: Dette skal du gøre

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm skriver om årets sidste aften på Twitter.

Nytårsaften venter lige om hjørnet. Men på grund af coronavirussen bliver det nok for rigtig mange en anelse mere afdæmpet end det plejer at være. Det er i hvert også det, som myndighederne håber på.

“Myndighederne henstiller generelt til, at alle i Danmark holder en mere rolig og afdæmpet nytårsaften end normalt,” skrev Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse tidligere på måneden, og i dag melder Søren Brostrøm sig også på banen. 

Gode råd til nytårsaften

På Twitter kommer Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, med gode råd til årets sidste aften. Blandt andet skriver han, at man bør aflyse aftaler med personer, man ikke plejer at se. Rådene kan man også læse i pjecen ‘Nytår i en tid med Covid-19’, som Sundhedsstyrelsen står bag.

“Vi har udbredt samfundssmitte i Danmark, og det er vigtig at vi bevarer epidemikontrollen. Derfor anbefaler vi, at du aflyser aftaler med personer, du ikke plejer at ses med, eller afholder dem virtuelt – også nytårsaften. Vi anbefaler, at du begrænser fejringen af årets afslutning til din husstand og evt. din allernærmeste omgangskreds,” oplyses i pjecen. 

Indkalder til møde i dag

Tirsdag formiddag indkalder sundhedsminister Magnus Heunicke til møde. Han har bedt corona-følgegruppen, der består af Folketingets sundhedsordførere, om at stille op til møde.

Hvad der konkret skal diskuteres på mødet, er uvist. Men med en nytårsaften lige om hjørnet og restriktioner, der gælder til den 3. januar, så er det med stor sandsynlighed disse punkter, der er på dagsordenen. 

Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten, er indkaldt til mødet. Han ved dog heller ikke, hvad det præcist kommer til at handle om. 

“Men jeg går ud fra, at det dels er en orientering om, hvorvidt man skal forlænge restriktionerne, og så har jeg bedt om, at vi skal diskutere nytårsaften,” fortæller han.

Mødet vil foregå ved middagstid, og tidligere møder i coronafølgegruppen er ofte blevet fulgt op af et pressemøde kort efter, erfarer TV 2.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne