Foto: Shutterstock

Søren Brostrøm om nytårsaften: Dette skal du gøre

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm skriver om årets sidste aften på Twitter.

Nytårsaften venter lige om hjørnet. Men på grund af coronavirussen bliver det nok for rigtig mange en anelse mere afdæmpet end det plejer at være. Det er i hvert også det, som myndighederne håber på.

“Myndighederne henstiller generelt til, at alle i Danmark holder en mere rolig og afdæmpet nytårsaften end normalt,” skrev Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse tidligere på måneden, og i dag melder Søren Brostrøm sig også på banen. 

Gode råd til nytårsaften

På Twitter kommer Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, med gode råd til årets sidste aften. Blandt andet skriver han, at man bør aflyse aftaler med personer, man ikke plejer at se. Rådene kan man også læse i pjecen ‘Nytår i en tid med Covid-19’, som Sundhedsstyrelsen står bag.

“Vi har udbredt samfundssmitte i Danmark, og det er vigtig at vi bevarer epidemikontrollen. Derfor anbefaler vi, at du aflyser aftaler med personer, du ikke plejer at ses med, eller afholder dem virtuelt – også nytårsaften. Vi anbefaler, at du begrænser fejringen af årets afslutning til din husstand og evt. din allernærmeste omgangskreds,” oplyses i pjecen. 

Indkalder til møde i dag

Tirsdag formiddag indkalder sundhedsminister Magnus Heunicke til møde. Han har bedt corona-følgegruppen, der består af Folketingets sundhedsordførere, om at stille op til møde.

Hvad der konkret skal diskuteres på mødet, er uvist. Men med en nytårsaften lige om hjørnet og restriktioner, der gælder til den 3. januar, så er det med stor sandsynlighed disse punkter, der er på dagsordenen. 

Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten, er indkaldt til mødet. Han ved dog heller ikke, hvad det præcist kommer til at handle om. 

“Men jeg går ud fra, at det dels er en orientering om, hvorvidt man skal forlænge restriktionerne, og så har jeg bedt om, at vi skal diskutere nytårsaften,” fortæller han.

Mødet vil foregå ved middagstid, og tidligere møder i coronafølgegruppen er ofte blevet fulgt op af et pressemøde kort efter, erfarer TV 2.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også