Foto: Sten Brogaard

Søren Espersen: Placer udrejsecenter i Gentofte

Søren Espersen, Dansk Folkepartis udenrigsordfører foreslår, at i stedet for at placere et nyt udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge på Langeland, så at placere et udrejsecenter i Bernstoffsparken i Gentofte.

‘Ubehageligheder’ skal altid placeres i provinsen
Grunden til at Søren Espersen foreslår lige netop Gentofte, er fordi at han er træt af, at “ubehageligheder” altid skal placeres i provinsen. Det skriver Netavisen Pio. “Jeg har igennem årene lagt mærke til, at ubehageligheder som asylcentre, udrejsecentre etc altid anbringes i provinsen far-far-away fra café-latte-sludre- segmentet og magthaverne. Jeg vil derfor foreslå, at Langeland skånes, og at Regeringen i stedet vælger Bernstorffs-Parken,” skriver Søren Espersen på Twitter. 

Det sætter gang i debatten
Kristian Thulesen Dahl, DF’s formand siger til Netavisen Pio “Det er en typisk Søren Espersen, og jeg synes det er forfriskende, at der han kommer med sådan noget her, der sætter gang i debatten.” Ydermere siger han, at ifølge Dansk Folkeparti burde udviste, kriminelle udlændinge anbringes i et fængsel og ikke i et center. “Min og partiets position er, at de her mennesker burde bag lås og slå. Nu slås vi om, hvor et udrejsecenter bør placeres, men i bund og grund så kommer staten jo og siger, at det er de lovlydige borgere - nu langelændere - der skal spærre sig inde for at undgå de kriminelle. I stedet burde vi spærre de kriminelle inde, så danskerne kan leve i tryghed.”

Udrejsecenter diskuteres
I dag tirsdag mødes partierne for at diskutere placering af nyt udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge. Indtil i dag, har regeringen foreslået at et nyt udrejsecenter placeres på Langeland, hvilket har mødt kritik fra alle borgerlige partier samt fra regeringens eget bagland, i form af Socialdemokratiske borgmestre på syd Fyn. Hvor udrejsecenteret ender med at blive placeret er endnu uvist. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.