Staten står klar med 4,25 milliarder kroner til SAS

Den danske stat bakker op om planen for rekapitaliseringen af SAS og er klar til at bidrage med op til 6 mia. SEK for at sikre, at SAS også vil være operationel efter COVID-19-krisen.

SAS har i dag offentliggjort en konkret plan for, hvordan SAS skal komme igennem COVID-19-krisen samt får sikret selskabets egenkapital og likviditet.
 
Finansminister Nicolai Wammen siger: ”SAS er afgørende for både Skandinaviens og Danmarks internationale tilgængelighed, dansk eksport og erhvervsliv samt danske arbejdspladser. Jeg er derfor glad for, at regeringen sammen med alle Folketingets partier har valgt at bidrage til rekapitaliseringen af SAS. Dermed vil der være et stærkt grundlag for, at SAS også fremadrettet er på vingerne. Det er en meget svær tid for luftfarten, SAS og især de mange medarbejdere, som ser deres job forsvinde lige nu. Men der er nu skabt et fundament for, at SAS kan begynde at se fremad.”
 
Med planen søger SAS at få genopbygget selskabets egenkapital ved både at rejse ny kapital gennem udstedelse af nye aktier og hybride obligationer samt konvertering af eksisterende gæld.
 
Den danske stat vil samlet bidrage med op til 6 mia. SEK for at sikre en langsigtet løsning for SAS. Det vil dog være nødvendigt, at både nye og eksisterende investorer i SAS bidrager til en langsigtet og økonomisk holdbar løsning for SAS.
 
Med planen investerer den danske stat i selskabets nuværende strategi, herunder i et selskab med en klar og ambitiøs grøn profil samt en effektiv flyflåde.
 
Foruden den danske stat har de to øvrige hovedaktionærer i SAS, hhv. den svenske stat samt Wallenberg-stiftelsen, tilkendegivet deres opbakning til planen.
 
Planen for rekapitaliseringen af SAS skal godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling, ligesom planen betinges af bl.a. EU-Kommissionens statsstøtteretlige godkendelse.
Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 101 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.06.20 Erhvervsliv
  Sommerhjælp til sæsonafhængige selvstændige og kunstnere

  Nu kommer der mere hjælp til den gruppe selvstændige, kunstnere, teknikere og leverandører af fx lydanlæg eller telte, der er særligt hårdt ramt af tab i omsætningen på grund af aflyste sommerarrangementer.

 • 23.06.20 Erhvervsliv
  Disse jobsøgende afvises af arbejdsgivere

  Ny undersøgelse fra Incita kortlægger, hvilke grupper af jobsøgere som danske arbejdsgivere er mest utilbøjelige til at invitere til jobsamtaler.

 • 23.06.20 Erhvervsliv
  Denne kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige

  De jyske kommuner ér bare mere erhvervsvenlige end kommunerne på den anden side af Lillebælt. I årets erhvervsvenlighedsundersøgelse fra Dansk Byggeri har kun en sjællandsk kommune sneget sig ind på listens top ti. Øverst på podiet står Favrskov Kommune, der løber med titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune 2020, tæt forfulgt af Thisted, Billund og Skive kommuner.

 • 12.06.20 Erhvervsliv
  Staten vil have ejerskab over nødlidende virksomheder

  Dansk økonomi og danske virksomheder står i en ekstraordinær situation som følge af COVID-19. Selv om samfundet er i gang med at komme sig oven på sundhedskrisen, er mange virksomheder fortsat afhængige af udviklingen i verden omkring os. Derfor er der behov for at tænke langsigtet og nyt, så Danmark også er klar til at håndtere en næste fase af økonomiske udfordringer.

 • 08.06.20 Erhvervsliv
  Få styr på reglerne inden du tager på sommerferie

  Skolernes sommerferie står for døren, og der er kommet en lille åbning i forhold til lande, man må rejse til. Det betyder, at der er en række elementer, man skal være opmærksom på.