Foto: danskejernbaner.dk

Stationstunnel lukker i dansk kommune til december

Fra den 2. december overtager Stationsbroen ansvaret for at stå for forbindelsen mellem by og vand samt bus og tog i Køge. Her lukker tunnelen under Køge Station for borgerne, hvilket gør stationsbroen til eneste adgang til perronerne på stationen.

Pendlere og andre, der har brug for at krydse jernbanen, skal i fremtiden gøre brug af stationsbroen over Køge Station. Stationsbroen åbnede med pomp og pragt i juni 2018. Og egentlig burde tunnelen under stationen være lukket i samme forbindelse, hvilket var en del af planen for udviklingen af stationsområdet. Da stationsbroen havde nogle fejl og mangler, der skulle udbedres, har tunnelen fået et par års ekstra levetid.

 • Vi er i fuld gang med at udvikle Køges stationsmiljø, og har planer om, at stationsbroen ikke bare skal fungere som bindeled mellem by og vand, bus og tog – men også som et levende byrum, hvor man kan sidde på en varm sommerdag. Her kommer man op i lyset og luften – og får et fantastisk vue over Køge. Derfor er jeg glad for, at stationsbroen nu er helt klar, og at vi har mulighed for at lukke tunnelen, hvilket har været intentionen fra projektets begyndelse, siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

På Teknik- og Ejendomsudvalgets møde den 12. november blev udvalget orienteret om, at tunnelen nu lukker. Der vil fortsat være tæt dialog med Banedanmark og DSB, og fokus på tilgængelighed på tværs af banen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.