Foto: Falck

Stigende corona-smittetal: Her rammer lokal nedlukning

Stigende corona-smittetal betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Varde Kommune påbud om at lukke en række foreninger og institutioner i Ølgod Sogn fra torsdag.

Foråret er kommet til Danmark, og det samme har den næste fase i den store genåbningsplan.

Det betyder blandt andet, at restauranter, caféer, barer og værtshuse igen må åbne for servering, og indkøbscentre og stormagasiner får også lov til at åbne.

Men den gode nyhed gælder ikke for Ølgod Sogn.

Det oplyser Varde Kommune i en pressemeddelelse.

Stigende corona-smittetal betyder nemlig, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Varde Kommune påbud om at lukke en række foreninger og institutioner i Ølgod Sogn fra torsdag.

Følgende institutioner og foreninger er derfor lukket fra torsdag (udendørs fritidsaktiviteter undtaget):

Ølgod Skole, Ølgod Kristne Friskole, Ølgod Museum, Hjedding Andelsmejeri, Ølgod Bibliotek og Kulturhus, Biblioteksbus ved Ølgod Kristne Friskole, Ølgod Hallen, Ølgod Stadion Klubhus, DDS Ølgod, Efterskolehallen Ølgod, Ølgod Ridehal, Ølgod Skytteforening, Ølgod Friluftsscene/Drabanterne, Ølgod Billardklub, Sydvestjysk Modeljernbaneklub, Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv og alle aftenskole-aktiviteter i sognet.

Efterskole og sognets daginstitutioner er undtaget

Ølgod Efterskole og sognets daginstitutioner er undtaget nedlukningen, men under skærpede retningslinjer. Blandt andet er det ikke tilladt for andre end lærere og elever at besøge efterskolen, ligesom efterskoleeleverne opfordres til at blive på skolen.

Derfor rammer lokal nedlukning

Myndighederne har udarbejdet en model for hurtige og effektive lokale nedlukninger baseret på automatik, hvis der sker en lokal smittestigning.

I den forbindelse er der sat tre kriterier for, hvornår et sogn skal nedlukkes midlertidigt. Kriterierne er:

 • Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede pr. 100.000 borgere pr. uge.

 • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de seneste syv dage.

 • Positivprocenten er på 2 procent eller mere.

De tre kriterier er opfyldt i Ølgod Sogn med et incidenstal på 464, 24 smittetilfælde og en positivprocent på 2,0. Nedlukningen fortsætter, indtil sognet har været under niveau for ét af ovenstående parametre i en uge i træk.

Opfordringer fra Sundhedsmyndighederne

Sundhedsmyndighederne giver følgende opfordringer i forbindelse med nedlukningen:

 • Indbyggere i Ølgod Sogn ser så få personer som muligt.

 • Offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra.

 • Private arbejdsgivere lader medarbejdere så vidt muligt arbejde hjemmefra.

 • Små børn passes hjemme, når det er muligt. 

 • Dagtilbud opdeler børn i faste, mindre grupper mv.

 • Indbyggere i området lader sig teste.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne