Stine Bosse: I dag bliver vi lidt mindre mangfoldige i EU

Theresa May har nu aktiveret Artikel 50 og påbegynder dermed Storbritanniens udtrækning af vores europæiske fællesskab EU. Det er trist, mener Stine Bosse, landsformand for Europabevægelsen.

Forenet i mangfoldighed. Sådan lyder EU’s motto. Vi er stadig forenede i Europa, men vi er blevet lidt mindre mangfoldige. For når Theresa May aktiverer Artikel 50, skal vi sige farvel til en væsentlig nation i det europæiske samarbejde.

Det er trist, når løgnen og forførelsen sejrer. Vi andre må holde godt fast i det værdigrundlag, EU er bygget på, og som har betydet et fredeligt og velhavende Europa. I UK har mange mennesker i lang tid følt sig hægtet af udviklingen. Dette kan alene tilskrives nationale politiske svigt. 

Vi må lære af den protest mod det etablerede, som Brexit manifesterer, og vi må værne os mod lette udokumenterede løsninger fra "poppolitikere" og disses allierede udenfor EU. 

Emneord: Stine Bosse, Europabevægelsen, Europæisk samarbejde, Brexit, Theresa May, Storbritannien, EU, Internationalt samarbejde
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 29.03.17 Kim Wittenburg Kolbe
  Forførelse

  " Det er trist, når løgnen og forførelsen sejrer" skriver Stine Bosse!
  Ja det er jo netop det England vender sig mod i EU, her har man virkelig fat i løgnene og forførelsen.
  Det er stadigvæk ikke gået op for eliten, at det borgerne i Europa savner er demokrati og nærhed i beslutningerne.
  At til stadighed at påstå, at man kan egalisere befolkningerne i både nord og syd, såvel som i øst og vest, er en naiv utopi, et moderne Babelstårn. EU er, fra et ønske om samhørighed og sikkerhed, ved at udvikle sig til et økonomisk, , militært projekt, hvor befolkningernes ønsker og behov lades i stikken.
  På væsentlige områder har EU ikke været istand til at fremkomme med løsninger, tværtimod har man lavet ordninger, der er flertallet imod, i befolkningerne vel og mærke, ikke på toppen af bjerget.
  Jeg ønsker England tillykke med deres udmeldelse, nu kan de igen blive herrer i eget hus, fornuften har sejret.
  Poppolitikere kalder Stine Bossen de kritiske modstandere, jeg synes i høj grad SB passer på denne beskrivelse, med sin urealistiske positive og kritikløse forherligelse af alt EU. Alt er sort og hvidt, nej der er mange flere nuancer, når man ser efter, men ikke i SB's univers.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også