Foto: Shutterstock

Stor genåbningsaftale

Mandag kl. 15 mødes Folketingets partiledere til at snakke om yderligere genåbning af det danske samfund. Det oplyser TV2.

Krav om coronapas
TV2’s politiske analytiker Jesper Vestergren forventer en aftale om den helt store genåbning, hvor vi kan muligvis kan forvente en ændring i coronapasset til en såkaldt ”kørekortsordning”. Det betyder, at det kommer til at være op til den enkelte borger at sikre, at man har en negativ test og ikke noget der længere er virksomhedernes opgave.

Derudover kan man også forvente en plan for, hvordan og hvornår flere kan møde fysisk op på arbejde, og hvordan flere unge kan komme tilbage på uddannelserne.

Bekymring hos eksperter
Den store genåbningsplan vækker bekymring hos Anders Beich, formand hos Dansk Selskab for Almen Medicin, og Camilla Foged, professor i vaccinedesign and delivery på Københavns Universitet. ” Jeg synes, det er et sats. Både at lave en større genåbning og så lempe på det her med coronapas i forbindelse med, at man skal ind og mødes mange mennesker. I forvejen er det, at man har en negativ test, der kan være op til 72 timer gammel, ikke nogen super beskyttelse,” siger Anders Beich i programmet ”Spørg om corona”.

Camilla Foged er enig: ”Jeg synes, det er lidt tidligt at genåbne yderligere. Måske skulle det være for nogle af dem, der arbejder hjemme.”

Politikere vil ophæve restriktionerne
Politikere fra blå blok og Enhedslisten har dog et fælles ønske at ændre coronapasset. Det Konservatove Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen mener desuden, at alle restriktioner bør genovervejes.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.