Foto: Google Maps

Stort smitteudbrud: Flere hundrede evakueres

Flere hundrede bliver testet akut efter fund af aggressiv variant af coronavirus.

På Birkhovedskolen i Nyborg er en elev i indskolingen blevet testet positiv med en aggressiv variant af coronavirus. Vedkommende er smittet med enten den sydafrikanske eller brasilianske variant af virussen.

Det oplyser TV 2 Fyn

Af denne grund bliver der i disse timer arbejdet hurtigt hos myndighederne i Nyborg Kommune. I og med, at det er en aggressiv variant af Covid-19, som eleven er blevet konstateret smittet med, er det vigtigt, at den yderligere smitte bliver begrænset. 

Ifølge TV 2 Fyn er det endnu ikke blevet klarlagt, hvilken variant, der er tale om, men – som tidligere angivet – er der tale om enten den sydafrikanske eller brasilianske variant. 

Marianne Stentebjerg, der er direkte før blandt andet skoler og dagtilbud, har til TV 2 Fyn oplyst, at der er tale om en af de to varianter.  

Nyborg Kommune har besluttet at indkalde et hold af testpersoner, der ved 10-tiden søndag formiddag er gået i gang med at teste op mod 200 personer, som er en del af den smittede elevs omgangskreds på en eller anden vis. 

"Vi har tilbudt test til 150 til 200 personer. Det er nære kontakter, og når det er en mere smitsom variant, så går vi længere ud end normalt, og vi går en uges tid tilbage," siger Marianne Stentebjerg til TV 2 Fyn. 

Derudover oplyser Marianne Stentebjerg også til mediet, at hun forventer, at de op mod 200 personer alle er blevet testet i løbet af søndagen. 

Når alle de personer, der skal testes, er blevet testet, vil der blive sat gang i en ekstra grundig rengøring af den bygning på Birkhovedskolen i Nyborg, hvor indskolingen ligger.

Elevens familie er ligeledes smittet med coronavirus, men dog ikke med den aggressive variant, oplyser Marianne Stentebjerg, som også gør det klart, at hun ikke må udtale sig om, hvorvidt den smittede elev er syg. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.