Foto: Google Maps

Stort smitteudbrud: Skole lukker ned

Et større smitteudbud har resulteret i, at en skole er blevet tvunget til at lukke ned.

Selvom det går den rette vej i øjeblikket med flere genåbninger og en stabil smitte, så sker det stadigvæk, at der opstår smitteudbrud i Danmark.

Flere skoler er således blevet lukket ned i løbet af de seneste par uger på grund af smitteudbrud, og nu er turen så kommet til atter en skole.

Denne gang er der tale om Ikast Nordre Skole, hvor smitten desværre er stukket af. Det skyldes et smitteudbrud på skolen, hvor flere elever, lærere og pædagoger er blevet smittet med covid-19, og det har resulteret i, at Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt Ikast-Brande Kommune at lukke ned for skolen omgående. Sådan lyder meldingen fra Herningfolkeblad.dk.

Ikast Nordres Skole skal derfor lukke ned i en periode på syv dage, og forhåbentligt er der mere styr på coronasmitten efter nedlukningen.

20 elever er blevet smittet på tværs af klasserne, mens fire lærere og pædagoger også er blevet ramt af covid-19.

De får lov at blive

Skolen er dog opdelt i flere forskellige bygninger, og der har således ikke været nogen smitte blandt eleverne i udskolingen. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed ikke påbudt en nedlukning af denne del af skolen, og eleverne i udskolingen kan således fortsætte deres skolegang indtil videre.

Dog kan det ende med, at også udskolingen må sendes hjem, hvis der ender med at opstå smitte.

“Vi gør alt, hvad vi kan for ikke at sende afgangsklasserne hjem, fordi de lige nu forbereder sig til eksamen til sommer, men det kan selvfølgelig blive nødvendigt at sende dem hjem, hvis der opstår smitte,” sådan lyder det fra direktør for Børn og Fællesskaber i Ikast-Brande Kommune, Rasmus Byskov Nielsen til Herning Folkeblad.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne