31 har fået job efter ressourceforløb - 35 er døde

Velfærd

05/10/15 6:41

Nick Allentoft

Der er større risiko for at dø i de såkaldte ressourceforløb, end der er chance for at få et job.

Det viser tal, som NORDJYSKE Stiftstidende har samlet ind i landets kommuner. 79 kommuner har svaret, og siden 1. januar 2013 er 35 danskere døde, mens de var i ressourceforløb. Kun 31 er kommet i et ordinært job.

- Det er en skændsel for vores samfund, som vi kalder et velfærdssamfund, at mennesker, der hænger i så tynd en tråd, skal plages på sådan en måde, siger Enhedslistens Finn Sørensen, som vil tage de nye oplysninger med, når beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal svare på spørgsmål om emnet ved et samråd 20. oktober. 
I Nordjylland er tallene endnu mere markante. Otte dødsfald og to job ud af 181 ressourceforløb. I Aalborg er der tale om tre dødsfald og nul job. Rådmand Mai-Britt Iversen (S) ved ikke, hvad de tre borgere er døde af.

- Men det er en målgruppe af borgere, der er svagere end hr. og fru Danmark. Vi følger det her område tæt, så vi kan få noget dokumentation, siger Mai-Britt Iversen, der gerne ser, at partierne i Folketinget - også hendes eget - tager førtidspensionsreformen op til revision.

Forsker Iben Nørup fra Aalborg Universitet er ikke overrasket over tallene. Hendes forskning peger i samme retning. Hun mener, at det illustrerer, hvor helbredsmæssigt svag denne gruppe af borgere er.

- Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan det skal kunne gavne hverken samfundet eller den enkelte, at man trækker døende mennesker igennem ressourceforløb, siger Iben Nørup.
Formand for Rådet for Socialt Udsatte kalder tallene ”tragikomiske”.

- Det viser, at der stadig er utroligt langt mellem intentionerne i reformen, og den virkelighed reformen har mødt, siger han til NORDJYSKE Stiftstidende.

Synonymordbog - efter synonym, vigtig synonym og mange flere.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce