Aalborg Kommune klar med ny plan for at få børn i skole

Velfærd

05/04/2017 12:41

Nick Allentoft

Ny plan involverer både forvaltningen og psykologisk pædagogisk rådgivning, hvis børn udebliver unormalt meget fra skolen. Forælder savner fokus på skolen, skriver DR Nordjylland.

Landet over er der tusindvis af børn, der slet ikke kommer i skole eller kun er der nogle timer. 

I Aalborg forsøger politikerne med en ny plan at få de omkring 100 elever på reduceret skema i kommunen mere i skole, fortæller skolerådmand Tina French fra Venstre efter skoleudvalgets møde i går:

- Vi får en mere systematisk registrering og ens tilgang til, hvordan man handler. Dermed forventer jeg også, at vi hurtigere kan komme ind og nedbringe fraværet, siger hun til DR Nordjylland.

Handlevejledningen betyder blandt andet, at skolerne nøje skal registrere og indberette til forvaltningen, når elever kommer i reduceret skema. At PPR - psykologisk pædagogisk rådgivning skal inddrages, når nogle elever helt bliver væk og at PPR laver et særligt tilbud til børn og unge og deres familier med angst.

- Det der er vigtigt er, at hver enkelt barn er i en proces, og vi har øje for, hvordan vi skaber den bedste skolegang for det enkelte barn, siger Tina French.

Marlene Qvist Simoni, mor til en 12 årig pige med særlige behov på reduceret skema og talsmand for forældre til børn med særlige behov, er dog alt andet end imponeret over politikernes handleplan

- Jeg mangler, at man har kigget på, hvorfor de her børn ikke går i skole. og ikke kun kigget på, om det er noget i hjemmene. Det kunne være noget med den skole, man har fået lavet i dag, som gør, at mange børn har svært ved at være i den, siger hun.

Mest Læste

Annonce