Arbejdstilsynets direktør fratræder med øjeblikkelig virkning

Ledelse

31/01/2017 12:55

Nick Allentoft

Arbejdstilsynets direktør gennem knap tre år, Peter Vesterheden, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning. Det skriver Avisen.dk.

Det sker ifølge en kortfattet meddelelse på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside, fordi 'Arbejdstilsynets mål og strategier bedst kan indfries med en ny direktør.'

- Det på den baggrund aftalt mellem Peter Vesterheden og departementschef Jakob Jensen, at Peter Vesterheden stopper som direktør i Arbejdstilsynet, fremgår det af meddelelsen.

LÆS OGSÅ: Dårlig trivsel og mistillid til ledelsen

Jakob Jensen har været departementschef i Beskæftigelsesministeriet i mindre end en måned.

Selv skriver den afgående direktør i en mail til medarbejderne, som Avisen.dk har set, at han forlader tilsynet efter en periode 'med rigtigt spændende og udfordrende opgaver.' Besparelser, effektiviseringskrav, udflytning af statslige arbejdspladser har præget dagsordenen i Peter Vesterhedens direktørtid. Desuden fremhæver han arbejdet med 'implementeringen af aftalen om styrket arbejdsmiljø fra 2015 og strategiskiftet med bl.a. øget fokus på kvalitet, effekt, andre virkemidler mm.'

- Det har ”slidt” både på jer og på mig, erkender 63-årige Peter Vesterheden i mailen.

Og han uddyber:

- Det har en helt central betydning for mig, at de bedst mulige rammer sikres for Arbejdstilsynets videre udvikling til gavn for arbejdsmiljøet – internt og eksternt. Det er vurderingen, at Arbejdstilsynets mål og strategier bedst nås med en ny direktør ved roret. Jeg har på den baggrund aftalt med departementschefen, at jeg fratræder.

Stillingen som direktør for Arbejdstilsynet vil blive slået op 'hurtigst muligt,' oplyser Beskæftigelsesministeriet. Vicedirektør Nanna Møller er konstitueret direktør i Arbejdstilsynet.

Peter Vesterheden har ikke yderligere kommentarer, oplyser Arbejdstilsynet til Avisen.dk.

Mest Læste

Annonce