Foto: Anne Mette

Bent Hansen vil aflive myter om de nye supersygehuse

Velfærd

17/04/2015 09:59

Suleman Haider

Danskerne ved simpelthen ikke hvad de kan forvente af de nye storsygehuse, viser en ny undersøgelse.

- Det er bygget på en mose, maden bliver ringere, byggeriet bliver spartansk.

Sådan lyder bare nogle af myterne om byggeriet af supersygehuset i Gødstrup mellem Herning og Holstebro.

- Vi har tydeligvis ikke været gode nok, og vi skal blive bedre i fremtiden til at informere borgene om byggeriet, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland og formand for Danske Regioner, Bent Hansen til DR P4 Midt & Vest.

Det er YouGov, der har lavet den landdækkende undesøgelse, hvor mere end 1000 danskere har svaret på spørgsmål om de nye supersygehuse.

Og for eksempel ved otte ud af ti ikke, at de nye sygehuses indretning bygger på, at lægen kommer til patienten og ikke omvendt. Mere end seks ud af ti ved ikke, at der kommer flere enestuer og over halvdelen er ikke klar over, at patienterne skal tages mere med på råd.

- Nu kan vi se sort på hvidt, at det ved borgene ikke nok om, vi har ikke været gode nok til at informere, siger Bent Hansen til DR P4 Midt & Vest.

Bare for at aflive én af myterne om byggeriet i Gødstrup, påpeger Bent Hansen, at jorden i området er så stenhård, at entrepenøren faktisk har brækket flere funderingspæle i forsøget på at banke dem i jorden.

Så nu går han i brechen for at mane de ti mest sejlivede myter i jorden. For myterne fordrejer synet på byggerierne, mener Bent Hansen.

- Det er jo svært at forklare det, men vi skal nok alligevel gøre en hel del ud af det, siger han til DR P4 Midt & Vest.

 

 

 

 

Mest Læste

Annonce