Bestikkelsessagen: BDOs arbejde skal under luppen

Ledelse

06/11/2015 09:47

Nick Allentoft

Den store bestikkelsessag fra Region Sjællands IT-afdeling, som bagmandspolitiet efterforsker på 4. måned, var i går for første gang på dagsordenen i et åbent møde i regionsrådet.

Socialdemokraternes tidligere regionsrådsformand Sten Bach Nielsen (A) krævede sagen på dagsordenen. Han forsøgte et stormløb mod regionens revisionsfirma, men det fusede ud i samme hast som luften af en hårdt pustet ballon. Det skriver DR Sjælland.

Sten Bach Nielsen ville tvinge regionsformand Jens Stenbæk til at holde et møde med revisionsfirmaet BDO, som så skulle bevise at de havde passet deres arbejde.

Læs mere om bestikkelsessagen her

- Jeg synes vi skal til bunds i, om de har passet deres arbejde, sagde han til DR Sjælland efter mødet.

Men socialdemokraterne blev overhalet indenom af et markant blåt flertal i regionsrådet, der sammen med SF stemte for, at revisionen skal undersøges. 
Men det skal ikke være BDO selv, men et uvildigt revisionsfirma, der skal kulegrave alle hjørner af bestikkelsessagen.

Regionsformand Jens Stenbæk (V) sagde, at det ville være det samme som at sætte ræven til at vogte gæs, hvis BDO selv skulle undersøge sit arbejde:

- Vi er blevet opfordret af eksperter til, at vi ikke skal begynde at undersøge os selv, sagde han.

Mandag i næste uge starter det nye revisionsfirma på kulegravningen, der varer indtil februar, skriver DR Sjælland.

Bagmandspolitiet efterforsker sagen, og sideløbende har regionsrådet iværksat en forvaltningsretlig undersøgelse. Den skal blandt andet fastslå, om IT-firmaet Atea har snydt Region Sjælland ved at tage for høje priser.

Mest Læste

Annonce