Bios nægter at betale bod: Det er ikke vores skyld

Ledelse

23/05/2016 08:51

Nick Allentoft

- Bios’ vanskeligheder med at opfylde kontrakten med regionen skyldes usædvanlige og upåregnelige markedesforhold, og ikke Bios’ manglende evne eller vilje til at opfylde kontrakten, skriver Bios til Region Syd ifølge DR Fyn.

Det er ikke vores skyld – derfor skal vi ikke betale.

Sådan lyder budskabet i et brev fra ambulanceselskabet Bios’ advokat Lett Advokater, som er sendt til Region Syddanmark 31. marts 2016.

Et brev, som DR Fyn og Fyens Stiftstidende er kommet i besiddelse af.

Her fralægger advokaten på vegne af Bios sig ethvert ansvar for de mangler og massive problemer, som har ramt selskabet, siden man overtog ambulancedriften 1. september sidste år.

Det skriver DR Fyn.

- Bios’ vanskeligheder med at opfylde kontrakten med regionen skyldes usædvanlige og upåregnelige markedesforhold, og ikke Bios’ manglende evne eller vilje til at opfylde kontrakten, skriver advokaten.

Brevet fra Lett Advokater er en del af en løbende korrespondance med Region Syddanmark om bodssystemet og den økonomiske straf, som Bios står til at skulle betale.

Straffen falder, fordi selskabet ikke har været i stand til at opfylde kontrakten med regionen, siden man overtog ambulancedriften 1. september.

Bios-advokatens hovedargument er, at Bios og den syddanske ambulancetjeneste befinder sig i en force majeure-lignende situation, hvor uforudsigelige forhold har gjort det totalt umuligt at levere op til aftalen med regionen.

Situationen er opstået af den ”usædvanlige og upåregnelige markedssituation”, der er er kommet i kølvandet på overdragelsen af ambulancetjenesten fra Falck til Bios.

Bios har forsøgt med rekruttering af tyske reddere, de har givet store overtidsbetalinger og start-bonuser. Alligevel har det ikke løst selskabets rekrutterings-problemer. Samlet har initiativerne kostet Bios 25 millioner kroner alene i de sidste fire måneder af 2015.

Men her mener advokaten, at pressen og politikerne også bærer en del af ansvaret:

- Bios er ikke selv skyld i den negative presse-hetz, som enkelte regionsrådspolitikere har deltaget aktivt i. Denne hetz har uden tvivl vanskeliggjort Bios’ rekruttering yderligere, understreger advokaten.

Politikerne i Region Syddanmark diskuterer i eftermiddag, hvordan man skal håndtere bodsspørgsmålet.

Mest Læste

Annonce