Blev folketingskandidat med 37 stemmer

Politik

20/06/2017 11:35

Nick Allentoft

Venstre i Næstved-kredsen har 5-600 medlemmer - kun 75 mødte op og stemte om kredsens nye folketingskandidat.

Kun 37 af Venstres mere end 500 medlemmer i Næstved kredsen udpegede i aftes kredsens nye folketingskandidat: Det blev den kun 25 årige Sebastian Mylsted-Schenstrøm, der frem mod næste valg skal forsøge at erobre en plads på Christiansborg.

Det skriver DR Sjælland.

Han stillede op i kampvalg mod Benjamin Lindberg fra Solrød, der fik 26 stemmer.

Venstres kredsformand Jacob Mols er skuffet over, at kun 75 medlemmer mødte op for at vælge folketingskandidaten. Nu overvejer han skriftlig urafstemning ved udpegning af kandidater i fremtiden:

- Det er trist når vi er 5-600 medlemmer, der kunne være med til at bestemme hvem der skal sidde på denne vigtige post. Men vi kan jo ikke gøre andet end at invitere folk, som åbenbart har foretrukket at nyde den dejlige sommeraften udendørs. Men det er nu ikke kun på grund af vejret - vi var heller ikke flere da Peter Christensen blev valgt som kandidat, siger Jacob Mols til DR Sjælland.

- Vi har ikke tradition for skriftlig urafstemning i Venstre, men det skal vi måske overveje for at få demokratiet til at folde sig bedre ud, siger han.

Tidligere forsvarsminister Peter Christensen nåede kun at være kandidat for Venstre i Næstved i få måneder da han trak sig efter han blev fyret som forsvarsminister. Han var ikke lokal - nu forsøger partiet sig med den unge kandidat, der sidder i Næstved byråd og bor i området,.

I øjeblikket har Næstvedkredsens ingen Venstre-folketingsmedlem da Karsten Nonbo røg ud ved valget i 2015.

Mest Læste

Annonce