Fagforeninger vil starte folkebevægelse mod omprioriteringsbidraget

Politik

30/01/2016 10:20

Nick Allentoft

14 fagforeninger starter en landsdækkende aktion mod det, de kalder ”omprioriteringstyveriet”, skriver DR P4 København.

Stormøder, aktioner, debatmøder og internt og eksternt pres på politikere på alle politiske niveauer. Det er nogle af de initiativer, 14 fagforeninger den kommende tid sætter i gang landet over. Formålet er at skrive omprioriteringsbidraget ud af KL’s næste økonomiaftale med staten.

Initiativet har fået navnet Velfærdsalliance.dk (siden er ikke lanceret endnu, red).

- Danskerne skal mobiliseres og protesterer i hver eneste kommune. Udover de faglige organisationer vil vi inddrage elever, studenterorganisationer, Ældresagen, pårørende, forældreorganisationer; alle der har en aktie i velfærdssamfundet, siger Jan Hoby, næstformand i LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger, til DR P4 København.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) opfordrede torsdag til kommunalt oprør mod regeringens omprioriteringsbidrag. Det budskab slutter de 14 fagforeninger fra hovedstadsområdet op om. De mener, at omprioriteringsbidraget er en ”sønderbombning” af velfærden.

De forskellige initiativer er derfor målrettet kommunerne i håb om, at borgmestre og kommunalpolitikere på KL’s topmøde i marts beslutter, at KL ikke skal acceptere et omprioriteringsbidrag i den næste kommunale økonomiaftale.

- Kommunerne skal igennem store, massive besparelser, der har konsekvenser for velfærden. Vores kollegaer i alle fagforbundene skal enten løbe hurtigere eller være mere robuste på arbejdspladserne, og det holder ikke, siger Vibeke Westh, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden, til DR P4 København.

De 14 fagforeninger tæller udover LFS og Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden bl.a. BUPL-Hovedstaden, Dansk Socialrådgiverforening Storkøbenhavn, FOA SOSU, Københavns Lærerforening og Uddannelsesforbundet København.

 

 

 

Mest Læste

Annonce