Læsere på DenOffentlige kender bl.a. David Sand, der flere gange har solgt aviser foran Fakta på Nørreport.

Fakta og Hus Forbi i nyt partnerskab

Infrastruktur

03/02/2015 15:12

Nick Allentoft

Fakta og Hus Forbi har indgået et strategisk og humanitært samarbejde, som bl.a. giver de hjemløse bedre adgang til at sælge deres aviser.

                 Læs også: Fire fordomme om fattigdom

Til daglig er Niels Karstensen direktør for Fakta, en af Danmarks største kæder med 447 butikker, 9.000 medarbejdere og 10 milliarder kr. i årlig omsætning.

På onsdag bliver han hjemløs for en dag.

Fakta og Hus Forbi har indgået et strategisk og humanitært samarbejde, som bl.a. giver de hjemløse bedre adgang til at sælge deres aviser. Til maj udvides samarbejdet til også at omfatte donationsknappen ved flaskeautomaterne i alle Fakta-butikker, hvor målet er at indsamle 1 million kr. om året.

Læs også historien om David Skov: Fra hjemløs til drømmebolig

"Fakta er en levevej for 9.000 medarbejdere, og vi har flere hundredetusinde kunder, der hver dag handler i vores butikker. Ved at lade hjemløse sælge deres avis foran vores butikker, kan de også styrke deres levevej, og få glæde af de flinke kunder, vi har i vores butikker", siger Niels Karstensen.

"Jeg tror på, at vi kan udvikle vores samarbejde endnu mere. Det er derfor jeg på onsdag skifter skjorten ud med Hus Forbi uniformen og bliver sælger og hjemløs for en dag. Jeg håber på, at jeg kan blive inspireret til, hvordan samarbejdet kan styrkes endnu mere, til gavn for de hjemløse og vores kunder," siger Niels Karstensen.

Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder i Hus Forbi:

"Hus Forbi handler om at give hjemløse i Danmark mulighed for at udvikle et bedre liv. De fleste kender Hus Forbi og sympatiserer med konceptet, men det er ikke altid lige let at få kontakten mellem sælgerne og danskerne. Vi tror på, at samarbejdet med Fakta kan give danskerne bedre muligheder for at støtte et af de vigtigste humanitære initiativer, vi har i Danmark."

Mest Læste

Annonce