Familier flytter til fred og ro på øerne

Infrastruktur

06/01/2016 11:25

Nick Allentoft

På 9 ud af 27 øer kom der flere beboere sidste år, skriver DR Sjælland.

Drømmer du om at bo i naturskønne omgivelser - langt væk fra trafik, stress og jag? Så er du ikke alene.

De små øer mærker en stigende interesse fra unge familier, der tilsyneladende vil skifte storbyen ud med livet på en ø. Det skriver DR Sjælland.

Den seneste opgørelse fra 2015 viser, at 9 ud af 27 småøer har fået flere beboere det seneste år.

En af øerne er Fejø i Smålandsfarvandet, der efter mange års nedgang nu har en befolknings-vækst på 2 procent, så der nu bor 460 mennesker på øen.

-Det er især øer med børnepasning og faste færgetider, som lige nu er attraktive for unge familier, siger formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther til DR Sjælland.

En af de familier, der gjorde drømmen om mere ro til virkelighed, er Kasper Tøgern, hans hustru og deres tre børn. For syv år siden flyttede de fra storbyen til Fejø nord for Lolland med deres børn.

-Vi var trætte af at bo i byen, og manglede plads. Så kiggede vi på Fejøs hjemmeside – tog herned en weekend – og faldt for det. Tre uger efter købte vi et hus, siger han til DR Sjælland.

Kasper Tøgern fik job som murer, og hans kone underviser på den lokale skole. Og selvom der nogle gange er langt til Zoo og biografen, er familien ikke i tvivl:

-Det er her vi skal bo.

Mest Læste

Annonce