Farvet tapet trender lige nu hos danskerne

Infrastruktur

13/5/18 8:52

Nick Allentoft

Moden skifter som bekendt hele tiden. Det samme gør den måde, vi danskerne indretter vores hjem på.

I flere sæsoner har neutrale farver domineret boligmagasinerne. Nu er der en ny trend på vej. Her skal væggene ikke længere være hvide, men må gerne larme lidt med farvestrålende tapet. Der skal knald på farverne eller et flot, personligt fototapet på væggene. For farver er med til at skabe personlighed og give dit hjem et helt specielt udseende. Et flot mønster på et tapet eller et personligt billed giver dit hjem et helt unikt udtryk. Her får du 4 tips til at indrette dig med farver og tapet i din bolig.

En pude eller et tæppe gør en stor forskel

Hvide vægge er gode til at gøre rummet lyst og stort. Men hvidt i hvidt kan også blive lidt kedeligt og upersonligt. Har du lyst til at give din bolig et nyt pust, kan du prøve at lege med farver. Du behøver ikke at male alle dine vægge og skifte alle dine møbler ud. Faktisk kan små forandringer gøre en stor forskel. Du kan for eksempel begynde med at finde farvede puder eller et farvet gulvtæppe. For at holde en minimalistisk stil kan du vælge én farve eller én farveskala til hvert rum. På den måde kommer farverne ikke til at tage over. Vælg farver, som du godt kan lide. Er du for eksempel mere til dybe og blå nuancer? Eller foretrækker du rødlige, gule og brune nuancer? Farvevalget i din bolig kan hjælpe dig med at udtrykke netop din personlighed.

Et flot tapet skaber blikfang

Vil du gerne invitere lidt mere farve ind i din bolig, kan du eksperimentere med at male en enkelt væg. Det giver en lidt mere iøjnefaldende kontrast end en farvet pude. Igen kan du langsomt eksperimentere dig frem ved at begynde med at male én væg i et rum. Kan du godt lide den minimalistiske stil, kan du også sætte en flot tapet op på en endevæg. Det kan være et mønster eller et fotografi. Det kan være væggen bag sofaen eller endevæggen i spisestuen. Den farvede væg er med til at skabe en flot kontrast til resten af rummet. Ens blik ledes automatisk derhen, og det kan være en god måde at samle et rum på. Du kan finde et stor udvalg af billig tapeter online.

Brug tapeter til at skabe små rum

Kvadratmeter er mange steder i landet dyre. Derfor bor mange af os i lejligheder eller i mindre rækkehuse. Mange af os har også det elskede køkken-alrum. Tapeter kan være med til at skabe ruminddeling i din bolig. Det er en nem måde at give et rum flere forskellige funktioner. For eksempel kan du nemt indrette et lille hjemmekontor i et hjørne. Du kan nemt markere området med et flot tapet. På den måde får du mere ud af dine kvadratmeter.

Få et eventyrligt soveværelse

Vil du gerne tilføre din boligindretning lidt farve kan du med fordel begynde i soveværelset. Her kan de hvide vægge virke lidt forstyrrende. Du har nemlig ikke brug for lys, når du skal sove. I stedet må soveværelset godt udstråle ro. Derfor er det en god idé at indrette sig med mørke, dybe farver. Det kan for eksempel være en dyb mørkeblå. Det skaber ro i rummet og kan måske være med til at forbedre din søvn. Igen kan du begynde med at omdanne en væg, og se, hvad du synes om det. Vælg i så fald væggen bag sin seng. Du kan finde et stort udvalg af billige fototapet online.