Flertal i regionsråd vil politianmelde Carl Holst

Politik

22/11/15 9:13

Nick Allentoft

Når politikerne i Region Syddanmark mødes mandag for at diskutere Carl Holst-sagen, så er der flertal for at anmelde den tidligere regionsrådsformand til politiet.

Det står klart allerede i dag, skriver DR Syd.

Politianmeldelse er den naturlige konsekvens af Statsforvaltningens konklusion af, at Carl Holst har fået bistand til sin private valgkamp af en regionsansat, siger regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre.

Det bakker næstformand i Region Syddanmark, socialdemokraten Poul-Erik Svendsen, op om.

- Jeg vil anbefale den socialdemokratiske gruppe, at det bakker vi op om. Tilsynet har helt klart sagt, at der er foregået ulovligheder, og så er det politiets opgave at få det her undersøgt til bunds, siger Poul Erik Svendsen til DR Syd.

I går lørdag kunne DR Syd fortælle om indholdet i den stribe af mails mellem regionsansatte Christian Ingemann og Carl Holst, som Statsforvaltningen ligger til grund for dens vurdering.

Statsforvaltningen konkluderede så sent i fredags, at det var ulovligt, at Carl Holst brugte Christian Ingemann, der var ansat af regionen i projektet "Smart vækst og Velfærd" til at føre folketingsvalgkamp for Carl Holst.

Dansk Folkeparti er klar til at tage sagen et skridt videre med et erstatningskrav, siger gruppeformand, Thies Mathiesen.

- Er det sket i arbejdstiden, hvor han normalt skulle have arbejdet for regionen, så er det jo en helt klar overtrædelse af de regler, som der er på området, og så må Carl Holst jo selvfølgelig honorere de timer, som vi finder frem til, at der er foregået i Carl Holsts tjeneste, siger Thies Mathiasen til DR Syd.

Redegørelsen fra Statsforvaltningen bliver behandlet i regionsrådet i Region Syddanmark mandag den 23. november.

Carl Holst afviser ellers selv over for Statsforvaltningen at have misbrugt skatteborgernes penge ved at lade den regionsansatte Christian Ingemann føre valgkamp for ham, da han stadig var formand for Region Syddanmark. Det viser en aktindsigt i Carl Holsts svar til Statsforvaltningen, som DR Syd har fået.

Carl Holst afviser ikke, at Christian Ingemann har hjulpet ham i valgkampen - men at det skete på privat initiativ, frivilligt og ulønnet.

- Nogle af disse valgkampsaktiviteter skete også inden for det, man kalder normal arbejdstid. På samme måde, som noget af hans arbejde for Region Syddanmark skete uden for normal arbejdstid, lyder det i svaret fra Carl Holst.

Carl Holst siger til DR Syd, at han ikke ønsker at kommentere de konkrete eksempler på mailkorrespondancerne. Han henviser til sit svar til Statsforvaltningen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce