Forsøgte at deltage i flygtningedebat: Politiker dropper facebook efter shitstorm

Politik

25/9/15 8:08

Nick Allentoft

Venstrepolitikeren Thomas Bak har lukket sin facebook-profil efter shitstorm i flygtningedebat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Venstrepolitikeren Thomas Bak har lukket sin facebook-profil efter shitstorm i flygtningedebat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

To kluntrede og dumme opdateringer på facebook har udløst så hårde reaktioner, at Venstre-politikeren Thomas Bak har valgt at lukke sin profil ned og pålægge sig selv en karantæne de næste mange måneder.

- Jeg lavede en uheldig opdatering, som jeg har undskyldt. Men jeg havde stukket hånden i en hvepserede, og det blev udlagt som om, at jeg var racist, fremmedfjendsk og menneskehader. Jeg gider ikke bruge min tid på at blive kaldt nazist, fortæller Thomas Bak, der sidder i byrådet for Venstre i Fredensborg Kommune.

I slutningen af august skrev han:
»Moral er godt - dobbeltmoral er dobbelt så godt. Hvem brændte for 10 år siden Dannebrog af og angreb danske ambassader? Og hvem vil nu gerne have asyl i / immigrere til Danmark«.

Det var en opdatering, som blev delt flittigt på facebook og sendte Thomas Bak en tur i landsmedierne, hvor han hurtigt blev undsagt af partitoppen. Efter tre dage kom han med en uforbeholden undskyldning, men få dage senere delte han et billede af affald i østrigske busser, brugt af flygtninge - og det udløste en ny bølge af hårde reaktioner.

Thomas Bak ærgrer sig over de kluntede opdateringer, som han dog også føler hurtigt bliver misfortolket. Pludselig blev han lagt for had af gamle bekendte fra sin hjemstavn.

- Jeg synes selv, at jeg er en seriøs politiker, der vælger at have lidt kant. Men hvis resultatet er, at jeg får prædikatet nazist, sætter jeg gerne min facebook på pause, forklarer Thomas Bak og tilføjer, at den beslutning har han selv taget.

Annonce