Garantifond afviser region: Send sagen i retten, hvis I er utilfredse

Ledelse

08/09/2016 11:13

Nick Allentoft

- Hvis man mener, at vores afgørelse er forkert, kan man indbringe sagen for domstolene, siger Louise Starup, kundechef til DR Fyn efter LG har afvist at betale løn til Bios-reddere.

Hvis Region Syddanmark er utilfreds med Lønmodtagernes Garantifonds afgørelse, så må regionen gå rettens vej. Det er meldingen fra fonden, efter at den i går afviste at dække udgifterne til ambulancereddernes løn efter Bios' konkurs i Region Syddanmark.

- Hvis man mener, at vores afgørelse er forkert, kan man indbringe sagen for domstolene. Forældelsesfristen i denne type sager er fem år fra, da garantifonden har truffet afgørelse, oplyser Louise Starup, kundechef til DR Fyn.

Lønmodtagernes Garantifonds begrundelse er blandt andet, at Region Syddanmark agerede ejer af virksomheden, før Bios gik konkurs, og at regionrådspolitikerne havde planlagt, hvad der skulle ske, såfremt Bios gik konkurs.

Dermed er der tale om en virksomhedsoverdragelse, som garantifonden ikke dækker udgifterne til.

Men den tankegang er ren skrivebordsvirkelighed, mener regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Vi kunne ikke bare sidde på hænderne og vente. Det ville i værste fald betyde, at ambulancerne skulle i garagen, og borgerne ikke kunne få hjælp. Det ville være dybt uansvarligt, og sådan fungerer den virkelige verden ikke, siger hun til DR Fyn.

Kritikken har Lønmodtagernes Garantifond ingen kommentarer til, men kundechefen oplyser, at man før i andre konkurser har afvist at dække krav, fordi der var sket en virksomhedsoverdragelse.

Region Syddanmark har endnu ikke taget stilling til, om sagen skal for en dommer, og Lønmodtagernes Garantifond har ikke kontaktet regionen endnu.

- Nu skal vi undersøgt sagen og gjort kravet i bodet op. Derefter kan vi drøfte situationen med vores rådgivere, siger Stephanie Lose (V) til DR Fyn.

Mest Læste

Annonce