Hård kritik fra Statsforvaltningen: Carl Holst fik ulovlig hjælp til valgkamp

Politik

20/11/2015 15:49

Nick Allentoft

Statsforvaltningen er hårde i deres kritik mod brugen af Christian Ingemann Nielsen, som op i året op til folketingsvalget var ansat som kommunikationsmedarbejder og personlig assistent for tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V). Det er ulovligt, lyder det blandt andet. Det skriver fyens.dk.

Statsforvaltningen er hårde i deres kritik mod brugen af Christian Ingemann Nielsen, som op i året op til folketingsvalget var ansat som kommunikationsmedarbejder og personlig assistent for tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V), men som i virkeligheden brugte store dele af sin tid på at skaffe et sæde på Christiansborg til den nu forhenværende forsvarsminister. Det er ulovligt, lyder det blandt andet. Det skriver fyens.dk.

Statsforvaltningen hører vel nok til en af de instanser i Danmark, hvor man vejrer sine ord mest, når tilsynet udtaler kritik af kommuner og regioner.

Men i sagen om tidligere regionsrådsformand Carl Holsts (V) brug af en offentligt ansat medarbejder i Region Syddanmark til sin egen personlige valgkampagne for en plads i Folketinget holder tilsynet sig ikke tilbage.

I udtalelsen, der i skrivende stund er blevet offentliggjort af Region Syddanmark, skriver tilsynet direkte, at loven er blevet brudt i forbindelse med Carl Holsts brug af Christian Ingemann Nielsen.

"Det er Statsforvaltningens opfattelse, at en region ikke inden for lovgivningens rammer kan stille en medarbejder i regionen til rådighed for sådan bistand. Det er således Statsforvaltningens opfattelse, at den omhandlede bistand til førelse af valgkamp ligger uden for lovgivningens rammer, og at denne bistand således har været ulovlig", skriver Statsforvaltningen.

Statsforvaltningen besluttede af egen drift at tage sagen op, efter at en lang række politikere i regionsrådet offentligt havde luftet deres mistanke om Carl Holsts brug af Christian Ingemann Nielsen, der efterfølgende fik stillingen som Carl Holsts spindoktor i Forsvarsministeriet. Det skete umiddelbart op til det møde i regionens forretningsudvalg onsdag den 16. september, der endte med, at et enigt udvalg tog afstand fra misbruget af medarbejderen, som mange indicier pegede på.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) bider også mærke i, hvor klar udtalelsen fra Statsforvaltningen er.

- Jeg konstaterer, at Statsforvaltningens afgørelse er ret klar. Jeg sætter nu udtalelsen på dagsordenen til møderne i forretningsudvalget og regionsrådet på mandag. Så forventer jeg, at medlemmerne er indstillede på at behandle den, selvom det er med kort varsel, så regionsrådet hurtigt kan beslutte, hvad der skal gøres. Nu vil jeg bruge weekenden på at læse redegørelsen grundigt igennem, siger Stephanie Lose.

Mest Læste

Annonce