Handikap-direktør forsøgte at afpresse Sundhedsstyrelsen i vaccine-sag

Ledelse

12/4/16 9:27

Nick Allentoft

”Så længe vi to ingen dialog har (her tænker jeg ikke på dialog gennem medier), er jeg tvunget til aktivt at skabe mistillid til vaccinen”, skrev Dansk Handicap Forbunds direktør til Sundhedsstyrelsens direktør, afslører Altinget.dk.

Direktøren for Dansk Handicap Forbund, Jens Bouet, har i en stribe mails forsøgt at presse Sundhedsstyrelsens direktør for at blive inddraget i en arbejdsgruppe omkring den omstridte HPV-vaccine.

”Så længe vi to ingen dialog har (her tænker jeg ikke på dialog gennem medier), er jeg tvunget til aktivt at skabe mistillid til vaccinen, da jeg ikke kan stole på, at udredning og behandling fremadrettet sker på et sagligt og objektivt grundlag”, skrev Dansk Handicap Forbunds direktør til Sundhedsstyrelsens direktør, afslører Altinget.dk.

Det viser en aktindsigt, som netavisen Altinget har fået i mails mellem Jens Bouet og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

”Så længe vi to ingen dialog har (her tænker jeg ikke på dialog gennem medier), er jeg tvunget til aktivt at skabe mistillid til vaccinen, da jeg ikke kan stole på, at udredning og behandling fremadrettet sker på et sagligt og objektivt grundlag”, skriver Jens Bouet i en mail 17. december til styrelsesdirektøren.

Handicap-direktørens mails er højst udsædvanlige og minder om afpresning, vurderer professor i statskundskab Peter Munk Christiansen, fra Aarhus Universitet, der har set mail-udvekslingen.

”Jeg kan ikke mindes at have set en lignende i korrespondancen mellem interesseorganisationer og myndigheder. Den truende tone i handicapformandens mails er helt usædvanlig for den måde, som interesseorganisationer og myndigheder normalt kommunikerer på. Det er helt uden for skiven,” siger Peter Munk Christiansen til Altinget.

Mailkorrespondancen handler om den omdiskuterede HPV-vaccine, hvor en gruppe piger frygter, at de har fået uventede bivirkninger. Pigerne føler sig svigtet af sundhedssystemet, og derfor har Dansk Handicap Forbund involveret sig i sagen.

I efteråret blev der nedsat en arbejdsgruppe om problemerne, men Dansk Handicap Forbund var utilfreds med ikke at blive inddraget og derfor skrev forbundets direktør en række mails til Sundhedsstyrelsens direktør. Det er i disse mails, at han truer med at skabe mistillid til vaccinen.

I dag afviser Jens Bouet, at han har forsøgt at afpresse Sundhedsstyrelsen med det mål at blive inddraget. Hans advarsler om ’aktivt at skabe mistillid’ til HPV-vaccinen skal forstås i mere overført forstand, forklarer han:

”Vi er meget for vaccinen, men hvis vi ikke kan fortælle, hvad der foregår, så vil der komme øget mistillid til vaccinen. Det har ingen interesse i,” siger Jens Bouet til Altinget og fortsætter:

”Når jeg ikke er inddraget i dialogen, så kan jeg heller ikke sige, om deres (Sundhedsstyrelsens – red.) arbejde er godt. Men måske kunne jeg have formuleret det anderledes,” siger Jens Bouet, der dog ikke fortryder sine mails til Søren Brostrøm. 

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce