Hofchef bliver fondsdirektør

Ledelse

04/1/17 3:49

Daniel Holst

Kronprinsens hofchef bliver fondsdirektør men beholder stillingen hos kronprinsen.

Michael Bjørn Nellemann tiltræder den 1. maj 2017 stillingen som direktør for Det Obelske Familiefond. Michael Bjørn Nellemann har de seneste fem år været museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling og har i den periode været ansvarlig for en meget positiv udvikling af museet, hvor man gennem udstillingerne og formidlingen har skærpet profilen og øget besøgstallet betydeligt.

Bestyrelsesformand, Christen Obel, ser frem til samarbejdet med Michael Bjørn Nellemann:

”Jeg er meget glad for, at Michael har sagt ja til at påtage sig opgaven som direktør for Det Obelske Familiefond. Michael har gennem sit virke dokumenteret, at han både har de faglige kompetencer, de kommunikatoriske evner og den ledelsesmæssige erfaring til at varetage opgaven som direktør i fondet. Samtidig tror vi, der er et godt match med fondets respekt for klassiske værdier og lyst og evne til at tænke nyt, som det er udtrykt gennem vores vision om at gøre en helhjertet, kvalificeret indsats for fremtiden,” siger han.

Michael Bjørn Nellemann kommer til at fortsætte den udvikling, som Det Obelske Familiefond har gennemgået de sidste seks år, hvor fondet er gået fra at være en stor lokal fond i Nordjylland til at være en væsentlig national fond med strategisk fokus på forskning, kunst og socialområdet.

Den nyudnævnte direktør glæder sig til de nye udfordringer i fondsverdenen:

”Som museumsdirektør kender jeg meget til fondenes betydning for kulturlivets mange brugere. De danske fonde gør en markant forskel for vældig mange mennesker i Danmark. Det gælder også Det Obelske Familiefond, som jeg glæder mig til at arbejde for.

Generøsitet har været et vigtigt nøgleord i mit virke som museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling. "Mad smager bedst når man deler", har altid været et godt
ordsprog i min familie. Det Obelske Familiefond deler også - missionen er vel at øge summen af det gode. Det ser jeg frem til at hjælpe til med,” siger han.

Michael Bjørn Nellemann har tidligere været Kultur- og Presseråd ved Den Danske Ambassade i Paris i mere end ti år, og siden 2015 har han ved siden af sin stilling som museumsdirektør fungeret som Hofchef for H.K.H. Prins Henrik, en post han fortsætter i sammen med sit virke som direktør i Det Obelske Familiefond.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce