Holbæk fyrer direktør

Ledelse

16/10/2015 12:37

Nick Allentoft

Topchef i Holbæk Kommune bliver gået for at få nye øjne på udviklingen.

Administrerende direktør Hans Søie er blevet fyret som øverste embedsmand i Holbæk Kommune. Det er et enigt økonomiudvalg med borgmester Søren Kjærsgaard (V) i spidsen, som står bag beslutningen, der formelt skal godkendes af byrådet på onsdag.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Fyringen kommer på et tidspunkt, hvor det på flere områder går godt for kommunen, men også efter en tid, hvor den administrative ledelse i flere sager har været udsat for kritik. Sidstnævnte har dog intet med afskedigelsen at gøre, understreger borgmester Søren Kjærsgaard.

Han fortæller, at årsagen til, at Hans Søie bliver fritaget fra tjeneste fra 1. november, er, at politikerne gerne vil fortsætte den gode og positive udvikling, Holbæk Kommune er kommet ind i.

- Nu har vi vurderet, at det bedste for Holbæk Kommune er, at vi takker Hans Søie for de år, han har været her og den indsats, han gjort. Og at vi så får en ny person på posten, som med friske øjne kan være med til at holde gang i den positive udvikling, fortæller Søren Kjærsgaard til avisen.

For Hans Søie selv kommer fyringen som en overraskelse. Men han respekterer også politikernes beslutning.

- Et byråd har mulighed for at opsige en kontrakt, hvis de får lyst til at få et nyt syn på tingene. Og det har borgmesteren fortalt mig, at det har byrådet fået lyst til at gøre. Og det respekterer jeg selvfølgelig, siger han.

Holbæk Kommune skal betale løn og godtgørelse til Hans Søie. Det svarer til godt fire millioner kroner.

Mest Læste

Annonce