Holst slår igen: Massive fejl i advokatundersøgelse

Politik

20/11/15 10:37

Nick Allentoft

- Det virker som om, at nogen har en interesse i at fremstille mig i et ubehageligt lys. Men jeg kan ikke gå imod det. Men jeg kan slå igen med faktuelle kendsgerninger, siger Carl Holst i eksklusivt interview med Fyens Stiftstidende.

Den detroniserede Carl Holst (V) svarer nu for første gang igen på den massive kritik, der har været rejst mod hans embedsførelse som formand for Region Syddanmark
- Jeg har også hørt historierne om mit påståede terrorregime. Men det er løgn, siger han i et eksklusivt interview til Fyens Stiftstidende.

- Jeg kan undre mig over, at nogle omtaler kulturen under min tid som regionsrådsformand som syg. En tid præget af stærk regional udvikling og de bedst drevne sygehuse i landet. I min verden er en syg kultur, når man fyrer en direktør for åben skærm, når man konstant lækker fortrolige personaleoplysninger, og når politikerne konstant er uenige.

Sådan lyder det fra den forhenværende regionsrådsformand og forsvarsminister Carl Holst (V), der efter længere tids tavshed har indvilget i at give et eksklusivt interview til Fyens Stiftstidende.

Rammen for interviewet er klar. Vi skal kun tale om den undersøgelse, som advokatfirmaet Kromann Reumert har gennemført for Region Syddanmark, og interviewet skal foregå hos Carl Holsts advokat Karoly Németh i dennes kontor i Frederiksgade med direkte udsigt til Amalienborg i København.

Carl Holst sidder for bordenden flankeret af Karoly Németh og hans medarbejder Noamann Azzouzi, som på vegne af Carl Holst har forfattet det 18 sider lange modsvar til påstandene mod Holst i Kromann Reumerts undersøgelse. En undersøgelse, som Fyens Stiftstidende kunne offentliggøre indholdet af den 10. november. 

 

- Jeg er ikke en robot. Jeg har det meget svært med denne undersøgelse, for jeg kan ærlig talt ikke genkende den virkelighed, som den tegner af min person, siger Carl Holst.

Kromann Reumerts undersøgelse, som blev bestilt den 7. oktober, skulle i første omgang kortlægge omstændighederne omkring en meget omtalt anonymisering af en faktura for indkøb af taler til Carl Holst i perioden fra november 2012 til februar 2013.

I flere tilfælde når Kromann Reumert frem til, at regionens køb af taler til Holst læner sig på kanten af god forvaltningsskik, fordi talernes indhold ikke har noget med hans funktion som regionsrådsformand at gøre. Carl Holst afviser, at han skulle have beordret anonymiseringen for på den måde at skjule talernes indhold og dermed sløre forkert brug af offentlige penge på indkøb af taler med partipolitisk indhold. 

- For det første var jeg udlandet, da ønsket om at anonymisere fakturaen blev fremsat til taleskriveren. For det andet mener jeg slet ikke, at der har været noget at skjule. For talerne blev købt til arrangementer, jeg var inviteret til i min egenskab af regionrådsformand, siger han. 

Undersøgelsen fra Kromann Reumert indeholder flere stærkt belastende oplysninger - eller påstande - der knytter sig mere eller mindre direkte til Carl Holst. Baseret på interviews med en række anonymiserede medarbejdere tegner undersøgelsen et billede af en regionsrådsformand, som medarbejderne var decideret bange for at sige imod af frygt for at miste deres arbejde. 

- Jeg har også hørt historierne om mit terrorregime. Men det er løgn. Og det værste er, at jeg intet kan stille op over for det billede, fordi det er baseret på anonyme udtalelser. Det er ekstremt ubehageligt, siger Carl Holst.

Dertil kommer en række påstande i undersøgelsen af mere faktuel karakter. Og her slår Carl Holst igen.

- Over for den del af undersøgelsen, der karakteriserer min person, er jeg forsvarsløs. Og det virker som om, at nogen har en interesse i at fremstille mig i et ubehageligt lys. Men jeg kan ikke gå imod det. Men jeg kan slå igen med faktuelle kendsgerninger, siger han. 

Blandt andet skriver Kromann Reumert, at Carl Holst skulle have modtaget 10 aviser dagligt på sin private adresse og yderligere 37 aviser stilet til Råds- og direktionssekretariatet. 

Men antallet er lodret forkert, fremgår det af Carl Holsts redegørelse. Der er leveret 13 og ikke 37 aviser til regionshuset i Vejle. Heraf er seks af disse forskellige regionale udgaver af Jyske Vestkysten. På privatadressen har Carl Holst på hverdage modtaget tre aviser og ikke 10. Og i weekenden yderligere fire aviser.

Et andet faktuelt punkt fra Kromann Reumert, som Holst og hans advokater anfægter, er påstanden om, at Region Syddanmark i perioden 2010-2015 med Holst i spidsen har brugt 756.000 kroner på blandt andet coaching. På baggrund af de bilag, som Holst og hans advokater har fået tilsendt af Kromann Reumert, når de frem til, at beløbet ikke er 756.000, men godt 440.000 kroner, og at den coaching, som Carl Holst i perioden har gjort brug af, er 15 timers organisationsrådgivning til en udgift på knap 40.000 kroner eksklusive moms.

Endelig er der særligt to forhold ved Kromann Reumerts undersøgelse, som undrer Carl Holst og hans advokater. 

For det første. Selv om Carl Holst er den eneste person i undersøgelsen, som optræder med navn, er han ikke blevet kontaktet af Kromann Reumert undervejs.  Først den 5. november - fire dage før politikerne i Region Syddanmarks forretningsudvalg fik undersøgelsen præsenteret - blev Carl Holst kontaktet af Kromann Reumert, der bad ham kommentere undersøgelsen inden for tre dage. 

- Jeg er forbavset over, at de folk, som laver en undersøgelse, der vedrører min person, ikke kontakter mig undervejs, siger Carl Holst.

For det andet. Selv om undersøgelsen bliver bestilt af regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og regionsdirektør Jane Kraglund den 7. oktober er kommissoriet (rammen for undersøgelsen) fra den 22. oktober. 

Selv om Carl Holst ikke vil sige det direkte, så mener han, at det lugter af, at Region Syddanmark løbende har udvidet undersøgelsesrammen for at finde mest muligt skidt på den forhenværende regionsrådsformand. 

Spørgsmål: - Carl Holst, det kunne virke som om, at nogle i Region Syddanmark ikke vil dig det godt. Hvorfor?

- Jeg ved det ikke. Jeg kan kun komme med gisninger, men dem har der været rigeligt af i denne sag.

Spørgsmål: - Men du må da have gjort dig nogle tanker om hvorfor?

- Jeg kan jo ikke vide det. Men jeg skal da love for, at jeg får skyld for mange ting i øjeblikket. Jeg tror, at nogle har en interesse i at fremstille min tid som formand som en dårlig periode for på den måde at signalere, at der nu kommer en ny, bedre start.

Kromann Reumerts endelige version af undersøgelsen og Carl Holsts redegørelse skal drøftes politisk på regionsrådsmødet den 23. november.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce