Kampfly udløser nye job på Terma i Grenaa, Foto: Lockhead Martin

Kampfly udløser nye job på Terma i Grenaa

Infrastruktur

30/03/2017 12:33

Nick Allentoft

Virksomheden Terma i Grenaa skal ansætte 140 flere i produktionen de næste to år.

Valget af Joint Strike Fighter (JSF) som Danmarks nye kampfly giver nu direkte udbytte i form af job. Terma i Grenaa har netop underskrevet en aftale om at levere strukturdele i kulfiber til flykroppen på F-35'eren, skriver Fagbladet 3F.

Det betyder, at der de næste par år skal ansættes 130-140 flere arbejdere i produktionen på fabrikken. Mange af dem ufaglærte, andre industriteknikere. I forvejen har Terma inden for det seneste år hyret 75 flere medarbejdere. Planen er, at der om to-tre år skal være op mod 500 ansatte i virksomheden.

- Vi oplever heldigvis en stor søgning fra lokalområdet. Vi har også et glimrende samarbejde med den lokale 3F-afdeling om at rekruttere nye medarbejdere, siger Kirsten Nielsen Sørensen, HR-chef hos Terma Aerostructures i Grenaa.

I 3F Djursland er der også begejstring for væksten på våbenfabrikken:

- Vores fiskeindustri er desværre ved at lukke ned. Her har Terma hjulpet godt til med at tage folk ind. Og de har også mange lærlinge og elever, siger Joan Brøgger, næstformand i 3F Djursland.

120 km vestpå i retning af den jyske hede står der om kort tid omkring 400 uden job. Til sommer lukker Siemens Wind Power fabrikken i Engesvang. Og de fyrede arbejdere er velkomne til at lægge billet ind hos Terma:

- Men de bliver nødt til at flytte hertil. Vi kører med skift om natten og tager ikke en vikar ind for en måned, da vi binder mange oplæringskroner i vores ansatte. Det er ret vigtigt med høj kontinuitet, siger HR-chef Kirsten Nielsen Sørensen til Fagbladet 3F.

Mest Læste

Annonce