Kissmeyer vil være regionsrådsformand

Politik

04/02/2016 14:06

Nick Allentoft

Efter Anne V. Kristensen meldte sit kandidatur som borgmesterkandidat i Horsens har Venstre i Midtjylland sat blikket på Ikast-Brande-borgmesteren som ny spidskandidat i regionen.

Borgmesteren i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, går efter at blive Venstres nye bud på ny formand for Region Midtjylland.  Han havde sat næsen op efter en taburet i Folketinget ved sommer-valget i 2015.

Men Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer måtte se Chritiansborg-drømmen gå op i røg ved Venstres katastrofevalg i juni 2015.

Nu er der sat en ny kurs i politik for den erfarne borgmester.

Nye muligheder dukkede op, da Venstres spidskandidat i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen, i slutningen af januar bebudede, at hun er parat til at forlade sin plads for at blive borgmester i Horsens Kommune.

- Efter den besked var vi enige om, at vi skulle prøve nyt og har prøvet at kigge lidt på terrænet, siger Christian Juhl, der er formand for Venstres regionsbestyrelse i Region Midtjylland.

Pilen pegede fra mange sider på Carsten Kissmeyer.

- Han svarede heldigvis positivt på det. Det handler om, at kunne sætte et godt hold. Her er han den rette, for han er en samlende figur, vurderer formanden.

Efter at Carsten Kissmeyer nu har meldt sit kandidatur, skal det først gennem forretningsudvalget, inden der kan holdes et opstillingsmøde.

Mest Læste

Annonce