Henrik Kolind er ny formand for Kommunaldirektørforeningen
Henrik Kolind er ny formand for Kommunaldirektørforeningen

Kommunaldirektør ventede otte år på toppost

Ledelse

09/5/15 2:04

Nick Allentoft

Roskildes kommunaldirektør overtager formandsposten fra Niels Højberg i Kommunaldirektørforeningen.

Roskilde Kommunes 51-årige kommunaldirektør, Henrik Kolind, er ny frontfigur for alle landets kommunaldirektører. Han blev valgt som formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark fredag, skriver DAGBLADET Roskilde.

Endelig, kunne man tilføje, for han kunne være blevet formand allerede i 2007. Dengang manglede opbakningen fra hans arbejdsgiver dog.

Dengang - lige efter kommunesammenlægningen - mente økonomiudvalget, at tillidshvervet som formand for en af de mest magtfulde kommunale organisationer ville kræve for meget tid og fjerne fokus fra opgaverne i kommunen, og på den baggrund valgte Henrik Kolind selv at trække sin kandidatur.

Denne gang var situationen anderledes.

- Valget er primært en kæmpe cadeau til Henrik. Det er en anerkendelse af hans kompetencer, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) til DAGBLADET Roskilde.

Henrik Kolind er 51 år ung og er nu overgået til en fast ansættelse efter udløbet af hans åremålskontrakt, som løb over ni år. Før han kom til Roskilde i 2006, var han kommunaldirektør i først Solrød og senere Høje-Taa­strup Kommuner.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce