Lars Løkke åbner hårdt opgør med Mette Frederiksen

Politik

03/09/2017 22:10

Nick Allentoft

Socialdemokratiet tænker rent taktisk og tager intet ansvar, mener statsministeren. Samtidig er regeringens fastfrosne forhold til DF ved at tø op.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen trækker nu fronterne markant op for den sidste del af valgperioden.

Efter at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, gennem flere uger har kritiseret regeringen og Lars Løkke Rasmussen voldsomt for kun at tilgodese de mest velhavende i Danmark, svarer Løkke igen.

Det sker i et interview med Berlingske søndag, hvor han både rækker ud mod Dansk Folkeparti for at få skabt et sundere forhold i blå blok efter sidste års interne stridigheder, og hvor han indleder et decideret opgør mod sin største modstander til landets højeste embede. 

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Statsministeren angriber Mette Frederiksen for at være drevet af taktik, ikke at have nogle bud på egen politik og i stedet for at tage ansvar for Danmark bare med et enøjet fokus »hopper rundt på et ben« og »siger nej, nej, nej, nej, nej og nej«.

»Jeg kunne meget bedre lide det Social­demokrati, der var for to år siden, som stillede sig på to ben og tog ansvar. Men der har været et betydeligt hamskifte, hvor Socialdemokratiet har meldt sig ud, og som den her valgrunde er skredet frem, har taktikken taget over. Nu er det bare ukonstruktiv modstand,« siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

Angrebet kommer efter en uge, hvor Løkke for alvor har indledt den sidste del af denne regeringsperiode med fremlæggelsen af tre store politiske forslag. Tirsdag var det et bud på en ny skattereform, onsdag en ny vækstpakke og torsdag et forslag til næste års finanslov. 

Mette Frederiksen har kritiseret forslagene for at være skæve, favorisere de velstillede og drænet for investering i velfærd. 

Det giver statsministeren ikke noget for. Tværtimod hæfter han sig ved, at Folketingets største parti ikke har fremlagt et eneste bud på en finanslov. 

Samtidig peger han på, at Mette Frederiksen ikke vil svare på, om hun – hvis hun får magten efter et valg – vil rulle de ting tilbage, hun kritiserer.

»Det svæver jo totalt i det uvisse, om de vil fjerne de ting, som vi har indført, og som de stemte imod. Kontanthjælpsloftet, integra-tionsydelsen. Men hvor skal pengene komme fra? Og de skattelettelser, som vi vil give ti LOere og HKere … skal de tages fra dem igen?,« siger Lars Løkke til Berlingske.

Mette Frederiksen har ikke ønsket at svare på Løkkes kritik, men Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, mener, at det er udtryk for en statsminister, der ikke kan få sin politik igennem.

»Det lyder som en desperat statsminister, der skyder til højre og venstre og har mistet følingen med dansk politik,« siger Nicolai Wammen til Berlingske.

Hele historien hos Berlingske

Mest Læste

Annonce