Ledig? Ryk til Midtjylland

Infrastruktur

21/03/2017 10:18

Nick Allentoft

Der er flere og flere job, som arbejdsløse kan kaste sig over i Midtjylland. I løbet af et år er antallet af ledige job i regionen steget med hele 40 procent, viser nye tal.

Midtjylland og især Aarhus ligger helt i front, når det gælder om at skabe job. Det skriver Avisen.dk.

Der er så meget gang i hjulene i Region Midtjylland, at antallet af ledige stillinger i regionen er steget med ikke mindre end 40 procent fra 2015 til 2016. Det viser nye tal, som Avisen.dk har trukket fra Danmarks Statistik.

Tallene for ledige stillinger inden for de største brancher i det private erhvervsliv viser noget om, hvordan det går for økonomien i området.

På den målestok ligger Region Midtjylland med væksten på 40 procent i ledige stillinger klart i top på landsplan. Regionen med næststørst vækst i ledige job er Syddanmark med 28 procent. 

I Danmark som sådan steg antallet af ledige stillinger fra 2015 til 2016 med 21 procent - altså næsten kun halvdelen af væksten på de 40 procent i Region Midtjylland.

- Man kan godt sige, at vi har gang i en jobfest – i hvert fald i Aarhus. Her bliver der skabt en masse nye arbejdspladser. Jobskaberne er især virksomheder, der flytter til Aarhus og nye iværksætter-virksomheder, fortæller formanden for LO-fagbevægelsen i Aarhus, Ole Vagn Christiansen.

At der er gang i beskæftigelsen i Aarhus og især inden for byggeriet bekræfter murermester Carsten Laursen, som er formand for Dansk Byggeri’s lokale klub i Aarhus.

- Der er meget gang i byggeriet i Aarhus på havnen og på den gamle Ceres-grund. Det giver travlhed i byggeriet. Det er svært at skaffe murer- og tømrersvende i Aarhus-området, siger Carsten Laursen. 

Det er ikke kun i Aarhus, at der kommer nye job.

- Aarhus har længe klaret sig relativt godt med stigende beskæftigelse. Nu spreder den gunstige udvikling sig stille og roligt til andre kommuner i Region Midtjylland, siger Erik Bjørsted, som er cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). 

På landsplan er der et opsving i gang på arbejdsmarkedet, som spreder sig uden for de større byer. Opsvinget vil give flere ellers dårligt stillede en chance for at få et arbejde. 

- Når der er gang i arbejdsmarkedet, kan arbejdsgiverne ikke på samme vis bare vælge og vrage mellem de jobsøgende. Det her kan betyde, at de i højere grad må se overveje at ansætte nyuddannede, folk der har gået ledige i længere tid eller flygtninge, siger Erik Bjørsted.

---- ---- ---- ----

FAKTA

Danmarks statistik undersøgende løbende antallet af ledige stillinger i de største brancher inden for det private erhvervsliv blandt andre bygge og anlæg, industri samt transport. 

Opgjort efter den metode kan man her se antallet af ledige stillinger på en gennemsnitsdag i 2016, i parentes tallet for 2015 samt den procentvise stigning.

Region Midtjylland. 5.773 (4.115), 40,3 procent.

Region Syddanmark: 5.235 (4.099), 27,7

Region Sjælland: 2.425 (2.020), 20,0

Region Hovedstaden: 12.927 (11.051), 17,0 

Region Nordjylland: 1.638 (1.413), 15,9

Kilde: Avisen.dk på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Mest Læste

Annonce