Hver fjerde danske virksomhed har ansatte i støttet beskæftigelse som for eksempel fleksjob eller løntilskud. Men derudover siger hver femte af de øvrige virksomheder, at de også har både rammer og økonomi til at tage imod medarbejdere med nedsat arbejdsevne.
Problemet er imidlertid, at næsten halvdelen af disse virksomheder aldrig er blevet kontaktet og spurgt, at de vil beskæftige personer, som opfylder kriterierne for at få et støttet job, det skriver Avisen.dk.
LO-næstformand Ejner K. Holst finder det paradoksalt, at der er virksomheder, som gerne vil medvirke til at løfte en samfundsopgave, men ikke bliver præsenteret for muligheden.
»Det er jobcentrene, som svigter deres opgave,« siger han til Avisen.dk.
Den kritik finder Helle Linnet, socialdirektør i Vordingborg og formand for Foreningen for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer, ikke helt rimelig.
- Vi forsøger at komme ud til rigtig mange virksomheder blandt andet for at gøre opmærksom på mulighederne for støttet beskæftigelse. Men det er ikke alle, vi når, og det er heller ikke alle virksomheder, det passer, at vi kommer, siger hun til AVisen.dk.
Der ligger yderligere en udfordring i, at virksomhederne – selvom der er tale om støttet beskæftigelse – efterspørger arbejdskraft med særlige kvalifikationer.
Det accepterer Ejner K. Holst imidlertid ikke som en undskyldning.
- Det er jobcentrets opgave at give de udsatte de rigtige kvalifikationer eller finde arbejdspladser, der matcher deres kvalifikationer. Så her er der plads til forbedring. Men det forudsætter naturligvis, at jobcentrene har de fornødne ressourcer, siger han til AVisen.dk.