Løkke & co. i kommunikations-offensiv

Politik

18/08/2015 14:27

Nick Allentoft

Kommunikationsfolk med hang til politik og et arbejdsliv tæt på magtens centrum kan godt begynde at pudse cv’erne af.

Den nye regering vil nemlig i denne uge slå et job op som leder af regeringens kommende kommunikationsafdeling, som med forankring i Statsministeriet skal styrke og modernisere regeringens kommunikation til danskerne.

Desuden vil regeringen etablere sin egen hjemmeside, der skal være platform for Løkke & co.'s overordnede politiske prioriteringer.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Det erfarer DR Nyheder.

Kommunikationsafdelingen kommer til at bestå af fire-fem ansatte, som skal stå i spidsen for en koordineret og samlet indsats for at kommunikere regeringens politik.

Enheden vil være placeret i Statsministeriet, chefen vil referere til departementschef Christian Kettel Thomsen, og alle ansatte vil være statsligt ansat. Der er altså ikke tale om en oprustning af flere særlige rådgivere - alle ansatte opererer som embedsmænd.

Baggrunden for etableringen af den nye kommunikationsplatform er et ønske hos den nye regering om at kommunikere klarere og mere entydigt.

I dag har alle ministerier egne hjemmesider og egne presseafdelinger, men den nytiltrådte regering føler et behov for at kunne samle sin overordnede kommunikation og sine politiske budskaber på tværs af de enkelte ministerier og ministre.

Det betyder, at den nye enhed både skal koordinere ministeriernes kommunikation langt bedre og samtidig opruste den direkte kommunikation til danskerne – ikke mindst via de sociale medier.

Den kommende hjemmeside vil få adressen www.regeringen.dk – den ventes dog først at gå i luften næste år.

Jobbet som leder af den nye afdeling vil løn- og placeringsmæssigt være at sammenligne med en afdelingschef, og finansieringen af det nye tiltag vil ske indenfor rammerne af ministeriernes eksisterende kommunikationsindsats.

Mest Læste

Annonce