Formand for HK Sjælland kritiserer kommunen for spareplan på jobcenteret.

Massiv fyringsrunde varslet på Jobcenter Slagelse

Ledelse

05/04/2017 12:58

Nick Allentoft

16 millioner kroner mangler på kontoen for administrativt personale i Slagelse Kommune i 2017. 40 fuldtidsstillinger i Jobcenter Slagelse skal derfor skæres væk.

Godt 40 fuldtidsstillinger skal skæres væk på Jobcenter Slagelse. Det er både medarbejderne på jobcentret og Slagelse Kommunes beskæftigelses- og integrationsudvalg netop blevet orienteret om.

Det skriver Sjællandske.

Selv om man måske kunne tro, at fyringsrunden var en del af de besparelser på sammenlagt 45 millioner kroner, som i år skal foretages på beskæftigelses- og integrationsområdet, forholder det sig ikke således.

LÆS OM TIDLIGERE SAG PÅ SAMME JOBCENTER

Det hænger heller ikke umiddelbart sammen med, at Slagelse Kommune vil udbyde flere af jobcentrets opgaver til private aktører. Det er i hvert fald, hvad medarbejderne og fagforeningen HK er blevet orienteret om. Det forlyder i stedet, at årsagen er den, at der er opstået et forventet merforbrug på 16 millioner kroner i 2017 på den administrative medarbejderpost »konto 6« i budgettet for Slagelse Kommune.

Det merforbrug skal udlignes, og derfor er fyringsrunden nu blevet varslet af direktionen.

- Alle medarbejderne blev bedt om at stille til personalemøde mandag formiddag klokken 11. Her blev de orienteret om beslutningen. Det kom som en tyv i natten, og det giver virkelig meget uro dernede, siger Michael Rosenberg, sektorchef hos HK Kommunal Sjælland, til Sjællandske.

De berørte medarbejdere forventes at få endelig afklaring ved udgangen af denne måned.

Mest Læste

Annonce