Messerschmidt inviterede Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig på EU's regning

Politik

20/10/2016 16:50

Nick Allentoft

Dansk Folkepartis europæiske stemmesluger Morten Messerschmidt har indberettet et fire dages besøg i Strasbourg fra sin private ven forsvarsminister Peter Christensen (V), som et officielt arrangement i skandaleramte Meld.

Nuværende forsvarsminister og daværende finansordfører for Venstre, Peter Christensen, var på fire-dages besøg i Strasbourg. Det er blevet opført som et officielt arrangement i Messerschmidts skandalefond Meld.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

Det viser en aktivitetsrapport, som Meld har indsendt til Europa-Parlamentet, skriver Ekstra Bladet. Ifølge dokumentet var Danmarks tidligere skatteminister Mr. Peter Christensen på 'studiebesøg' og til møder med Meld i franske Strasbourg, hvor EU-politikerne mødes 12 gange årligt til de såkaldte fire dages plenarmøder.

Forsvarsminister Peter Christensen bekræfter, at han var på en betalt tur til Frankrig med sin daværende kæreste - og nuværende hustru. Han forklarer dog, at han ikke anede noget om Meld.

'Jeg var i januar 2013 inviteret med ledsager til Strasbourg af Morten Messerschmidt til som gæst at deltage i et radioprogram og en række møder, jeg var ikke vidende om, at Meld betalte og havde ikke hørt om foreningen før den er blevet genstand for omtale i medierne,' skriver han i en sms til Ekstra Bladet.

Besøgets formål fremgår dog ikke af de oplysninger, som Messerschmidt har givet til Europa-Parlamentet.

Her er det overordnede formål med besøget fuldstændigt uklart - og det er ikke nævnt med et eneste ord, at Peter Christensen deltog i Messerschmidts radioprogram.

Aktivietsrapporten viser blot, at 'studieturen' og 'møderne' fandt sted i perioden 14.-17. januar 2013.

Under besøget medvirkede Peter Christensen altså i radioprogrammet Europa i Flammer på Radio24Syv, som Morten Messerschmidt dengang lavede fra EU med det daværende socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen.

Men det var altså ikke Radio24Syv, som betalte for den tidligere skatteminister og kærestens ophold i Frankrig. Peter Christensen var på daværende tidspunkt finansordfører og såkaldt chefforhandler for Venstre.

Messerschmidt beskrives som tæt på de to Venstre-folk, justitsminister Søren Pind og forsvarsminister Peter Christensen. Så tæt at Morten Messerschmidt - som en af de få politikere uden for Venstre - i august var med til Peter Christensens bryllup med radiojournalist Josefine Kofod i Holmens Kirke.

Forsvarsminister Peter Christensen er på ferie og har ikke ønsket at stille op til et interview med Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har også uden held forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt.

Mest Læste

Annonce