Middelfart-borgmester træder tilbage

Politik

01/9/17 9:50

Nick Allentoft

Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) trækker sig fra posten med øjeblikkelig virkning.

Siden 1986 har Middelfarts borgmester heddet Steen Dahlstrøm. Den æra stopper i dag.

Danmarks længst siddende borgmester, Steen Dahlstrøm, har fredag formiddag meddelt, at han grundet længere tids arbejdspres samt dødsfald i den nærmeste familie har besluttet at træde tilbage fra posten som borgmester i Middelfart Kommune.

Fredag i sidste uge meddelte Steen Dahlstrøm, at han ville holde en pause efter et dødsfald. Siden da har han været i behandling for den stresstilstand, som dødsfaldet sammen med arbejdspresset og Ewii-sagen har bragt ham i.

- Pausen, og den ro jeg har givet mig selv, har været god, og jeg har fået det bedre. Men jeg må konstatere, at jeg er så påvirket, at det vil tage nogle måneder, inden jeg er fuldstændig på toppen igen, skriver Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse.

- Den situation er ikke forenelig med at være borgmester og øverste leder af Middelfart Kommune (...) Derfor har jeg sammen med mine nærmeste besluttet mig for, at den bedste beslutning er at træde tilbage som borgmester i Middelfart Kommune, skriver Steen Dahlstrøm.

Første viceborgmester i Middelfart er SF'eren Mikkel Dragsmose-Hansen. Han overtog midlertidigt borgmesterposten i fredags, men hvad der nu skal ske, kan han endnu ikke udtale sig om.

- Steen har gjort et rigtig godt stykke arbejde, men han skal også passe på sit helbred, så jeg har fuld forståelse for hans beslutning. Lige nu er jeg fungerende borgmester, men hvem der skal overtage permanent har jeg ikke gjort nogen tanker om, og jeg har heller ikke nogen kommentarer til det. Det finder vi ud af på byrådsmødet på mandag, siger Mikkel Dragsmose-Hansen til TV 2/Fyn.

Byrådet mødes på mandag, men den oprindelige dagsorden får nu tilføjet et ekstra punkt - der skal findes en ny borgmester i Middelfart Kommune.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Steen Dahlstrøm.

Følg historien hos TV2 Fyn

Annonce