Aalborg borgmester Thomas Kastrup-Larsen er klar til ny valgkamp næste år.
Aalborg borgmester Thomas Kastrup-Larsen er klar til ny valgkamp næste år.

Nordjyske borgmestre er klar til genvalg

Politik

11/2/16 1:21

Nick Allentoft

Står det til de siddende borgmestre i Nordjylland, så er de alle gengangere efter kommunalvalget næste år. Det skriver DR Nordjylland.

Fire år mere.

Sådan lyder det med én mund fra de nuværende borgmestre i de nordjyske kommuner.

Alle har lyst til genvalg - hvis vel og mærke deres parti-kammerater bakker op.

Det fortæller DR Nordjylland.

Så sent som onsdag aften bakkede Venstre i Mariagerfjord op og kårede Mogens Jespersen til igen at være deres spidskandidat. Han håber også at blive genvalgt som borgmester.

- Jeg har jo indflydelse på de fleste ting, der foregår i kommunen. Det tror jeg alle og enhver ville finde behageligt. Jeg kan godt lide at være med i den daglige drift, siger den tidligere bilforhandler.

I Aalborg blev Thomas Kastrup Larsen (S) allerede udpeget i fjor, og alle hans nordjyske kolleger håber på samme kåring på deres partiforeningers opstillingsmøder.

Og de falder tidligt.

Ihvertfald hos de fleste Venstre-foreninger, der fra centralt hold har fået pålæg om at udpege deres borgmester-emner inden sommerferien.

En af dem kan blive Tobias Birch Johansen fra Læsø. Venstre-manden, der blev valgt som borgmester på en borgerliste i 2013 føler langt fra, at hans arbejde er gjort færdigt.

Det samme siger Jammerbugts borgmester Mogens Gade (V). Han må dog vente til et opstillingsmøde i foråret næste år med at få en afklaring.

I Vesthimmerland er Knud Kristensen (C) også klar til at fortsætte på den borgmesterstol, han har haft siden årsskiftet 2010.

- Alle kommuner er udfordret, men det er en uskik at gå fra borde nu, siger den 62-årige politiker til DR Nordjylland.

I Vendsyssel erklærer Arne Boelt (S), Mikael Klitgaard (V) og Birgit Hansen (S) sig alle klar til genvalg, når deres partier udpeger borgmesterskandidater i foråret. Og i Himmerland er Leon Sebbelin (B) også klar til yderligere fire år i Rebild Kommune.

Kommunalvalget afvikles 21. november 2017.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce